Безплатна доставка над 60.00 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, електронно наргиле, никотинова течност, CBD, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Потребителските групи настояват Google да не забранява вейп приложенията

   Неотдавнашно искане от Tobacco Free Kids (Деца Без Тютюн), организация, известна с това, че пренебрегва потенциала на вейп продуктите като инструменти за отказване от тютюнопушене, призова Google да последва стъпките на Apple и да забрани всички свързани с вейп приложения в Google Play.

    

    

   google-vape-app-prilojenie-zabrana-esmoker.bg.jpg

    

   Общо 35 вейп групи, сред които World Vapers Alliance (Световен Вейп Алианс), се обявиха срещу тази молба. "Google вече показа способността си да предпазва децата от достъп до съдържание, неподходящо за непълнолетни. Ясно е, че те имат техническата възможност да защитават децата, без да лишават възрастните от информация. За доброто на общественото здраве и свободата на потребителите този анти-вейп кръстоносен поход трябва да спре. Здравето и благосъстоянието на милиони хора по света зависят от това" , каза директорът на WVA Майкъл Ландл.

    


   В писмо, адресирано до главния изпълнителен директор на Google, Сундар Пичай, групите повтарят, че изпаряването е най-малко 95% по-безопасно от обикновените цигари, установен факт, който доведе до това, че много държавни агенции и здравни групи одобряват продуктите като инструменти за отказване от тютюнопушене. Google трябва да следва тези научно обосновани факти, добавят групите, а не неоснователни твърдения.

    


   Вейп групите също обясниха, че повечето забранени приложения са проектирани с оглед намаляване на вредата и имат за цел да насочат тези, които искат да намерят по-безопасна алтернатива на тютюнопушенето. "Изпаряването е по-малко вредно от тютюнопушенето и ефективен метод за отказване от тютюнопушенето. Хората трябва да имат достъп до точна информация за изпаряването и да получат помощ за отказване от тютюнопушенето. Намаляването на достъпа до надеждна информация за пушачите ще доведе до по-малко хора, които се опитват да преминат към по-малко вредни алтернативи. Никой не може да иска това. Google трябва да се противопостави на тези дезинформирани и популистки изисквания" , каза президентът на латиноамериканската потребителска група, ARDT Iberoamérica Франсиско Ордонес.

    


   Миналия ноември Apple също премахна всички (181) свързани с вейп приложения от iOS App Store. Докато потребителите на Apple , които вече са изтеглили всички приложения за изпаряване, са могли да ги използват необезпокоявано, приложенията са били недостъпни за изтегляне. Подобно на тези в Google Play, някои от тези приложения бяха полезни и информативни, предоставяйки новини и/или практически съвети, като например как потребителите да регулират температурата и други настройки на своите устройства.

    

   Оригиналната статия публикувана в Vapingpost.com можете да прочете тук.

    

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари