Безплатна доставка над 60.00 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Нови положителни доказателства за електронните цигари

    

   Експерти от университета в Оксфорд са направили обширен преглед на всички настоящи доказателства, обхващащи над 50 статии и 12 000 души и са установили, че "електронните цигари с никотин могат да помогнат на повече хора да се откажат от тютюнопушенето, отколкото традиционната никотинова заместваща терапия". Въпреки, че има някои експерти, които твърдят, че никотиновите дъвки и пластири трябва да бъдат единствената възможност, фактите казват различно.

   Прегледът на доказателствата на Джейми Хартман-Бойс и Никола Линдсън ги кара да кажат, че имат "по-голяма увереност" в това, че изпаряването работи. Те споменават, че са необходими повече данни, за да покрият съвременните устройства.

   По-рано Хартман-Бойс е провеждала изследвания от името на Националния институт за здравни изследвания, Британската сърдечна фондация и Изследване на Раковите заболявания Великобритания. Линдсън е финансиран от Националния институт за здравни изследвания и Изследване на Ракови заболявания Великобритания.

   Важно е, че за онези, които искат да преминат към електронни цигари и се притесняват поради отразяване в медиите, те казват, че няма "доказателства за сериозни вреди" от изпаряването.

   Един от проблемите, често пренебрегвани от онези, които омаловажават предимствата на изпаряването е, че тютюнопушенето убива всеки двама редовни потребители, което се равнява на 8 милиона души по света всяка година - това е същото като над 21 000 Боинг 747 катастрофи годишно.

   Хартман-Бойс и Линдсън пишат: "За мнозина навлизането на електронни цигари сигнализираше за вълнуваща възможност. Електронните цигари представляват ново лечение за пристрастяване към цигарите, имитирайки някои поведенчески, социални и фармакологични аспекти на цигарите. Но някои политици остават предпазливи, въпреки увеличаването на резултатите от изследванията, които подкрепят електронните цигари за отказване от тютюнопушенето."

   Те казват, че предпазливостта, която се крие зад рестриктивните практики, е по-малко свързана с това дали хората трябва да преминат към електронни цигари, отколкото загрижеността за младите хора, които искат да изпаряват.

   "Младите хора, които използват електронни цигари, са по-склонни да продължат да пушат. Някои тълкуват тези данни, че младите хора, които никога не биха пушили и експериментират с електронни цигари, се пристрастяват към никотина и след това започват да пушат. С други думи, някои твърдят, че електронните цигари действат като вход към тютюнопушенето. Други твърдят, че връзката вместо това се дължи на общи черти между млади хора, които биха опитали електронни цигари и биха пушили.

   Те казват, че това напрежение между експертите в областта на общественото здраве във връзка със "защитата на децата" и "помагането на възрастни, които пушат" пречи на "ясните съобщения за общественото здраве от години".

   В крайна сметка те заключават: "Електронните цигари с никотин не са безрискови, но са значително по-малко вредни от пушенето. Преведено в действия: ако не пушите, не започвайте да използвате електронни цигари. Ако пушите, помислете за преминаване към електронни цигари."

    

   Източник: https://www.planetofthevapes.co.uk/news/vaping-news/2020-11-20_positive-evidence-about-vaping.html 

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари