Безплатна доставка над 60.00 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Коронавирус и изпаряването: Може ли издишаната пара да предава вируса?

   Експерти от Английско Обществено Здраве (PHE) посочиха, че понастоящем няма доказателства, които да показват, че коронавируса може да бъде предаден чрез вдишване на чужди издишани пари.

   "Независимият преглед на доказателствата на PHE за 2018 г. показа, че досега не са установени рискове за здравето от пасивно вдишване на пара на странични наблюдатели", каза директорът на Тютюна, Алкохола и Лекарствата в PHE, Розана О’Конър. "Понастоящем няма доказателства, че коронавирусът може да бъде хванат от излагане на пари на електронна цигара."

   Междувременно UKVIA, най-големият търговски орган, представляващ вейпинг сектора в Обединеното кралство, призовава за прекратяване на публикуването на дезинформация за изпаряването. Той похвали неотдавнашния доклад на PHE: "Изпаряването в Англия: Резюме на актуализацията на доказателствата за 2020 г.", който посочва, че "фалшивите страхове" относно изпаряването пречат на много пушачи да спрат тютюнопушенето, като преминат към изпаряването - нещо, което самата PHE отдавна одобрява.

   Този преглед е шестият независим доклад за електронните цигари на PHE, поръчан от изследователи от Кралския колеж в Лондон. Подчертава се, че въпреки тревожните медийни заглавия и необоснованите страхове, повече бивши пушачи са преминали от цигари към вейп продукти и че възприемането на младите хора остава сравнително ниско.

    

    

   Източник: https://www.vapingpost.com/2020/03/18/coronavirus-and-vaping-can-exhaled-vapour-transmit-the-virus/ 

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари