Безплатна доставка над 39.99 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Ново проучване показва опасността от забрана на ароматите на електронни цигари

   Докато като гъби никнат нови и нови идеи за ограничаване и забрана на определени е-течности (особено в САЩ), най-новите изследвания показват това, което различни експерти по обществено здраве твърдят отдавна, а именно - ограничаването на наличието на ароматизирани вкусове на никотинови течности ще попречи на много пушачи да преминат към по-безопасни алтернативи и ще накара бивши пушачи да пропушат отново.

   По материал на Даян Каруана за Вейпинг Тудей / Vaping Today

    

   Ароматизираните течности за електронна цигара отдавна са предмет на спорове, наред с подозренията, че производителите ги произвеждат само, за да привличат децата да опитат vaping. Всъщност точно преди 2 седмици депутатът от Манхатън Линда Розентал  внесе в парламента законопроект за забрана на продажбата и разпространението на ароматизирани течности за електронни цигари в щата Ню Йорк.

    

   "Този вид продукти имат за цел да привлекат вниманието на децата", казва тя - "Не познавам много възрастни, които биха искали да вейпват аромат на дъвка или ягоди".

    

   Всъщност, експертите по обществено здраве посочват, че докато трябва да се полагат всякакви усилия подобни продукти да бъдат държани далеч от децата, правенето им недостъпни за възрастните ще има негативни последици. Добре известно е, че много пушачи се насърчават да изпробват значително по-безопасни продукти именно поради широкия набор от аромати. Още едно проучване подкрепя тези аргументи.

   "Последно проучване сред отказващите цигари показва, че те проявяват явно предпочитание към плодовите/сладки аромати за електронни цигари, но не и към другите аромати за електронни цигари." (Проучване, осъществено от Училището по публично здраве към Университета в Йейл и Центъра за здравна политика към Кралския колеж в Лондон)

   Това изследване е проведено сред 2000 отказващи тютюневите цигари или наскоро отказали ги. "Нашите резултати са достоверни и актуални, което предполага кои забрани за тютюневи аромати вероятно ще бъдат най-ефективни в защитата на общественото здраве", казват изследователите.

   Според тях акцентът трябва да бъде върху забраната на ароматизирани запалими цигари.

   Ако ментоловите тютюневи цигари се забранят, това ще доведе до намаляване на тютюнопушенето с общо 4.8%, като най-много пушачи или ще преминат към електронни цигари, или ще спрат да пушат напълно.

   Събраните данни предполагат, че ако ароматизираните е-течности за е-цигари се забранят, а се оставят ароматизираните тютюневи цигари, вейпването ще се намали с общо над 10%. Забраната на е-течните аромати ще раздвижи много бивши пушачи обратно към тютюнопушене на обикновени цигари, което ще увеличи рака и смъртността в света. От друга страна, ако ментоловите цигари с аромат се забранят,  това ще доведе до намаляване на тютюнопушенето с общо 4.8%, като най-много пушачи или ще преминат към електронни цигари, или ще спрат да пушат напълно.

   "Никак не е изненадващо, че хората, които вейпват и пушат едновременно, както и вейпърите (хората, които пушат единствено електронни цигари), изпитват силна пристрастеност към всички типове аромати за електронни цигари, докато онези, които отказват цигарите или са ги отказали наскоро, проявяват определено по-силно пристрастие към плодови и сладки аромати, но не и към други аромати“. Това се казва в проучването, което навежда на ясните изводи, че онова, върху което трябва да се съсредоточат законотворците, е ограничаване на ароматизираните тютюневи цигари, а не върху ароматите на никотиновите течности за е-цигара“  

    

   Източник: Vaping News по материал на Market Watch

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари