Безплатна доставка над 39.99 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Въздействието на вейп индустрията от Коронавирус

   С продължаващата криза китайското правителство е раздвоено между ограничаване на икономиката и овладяването на разпространението на вируса, оповестявайки масивна карантина на милиони хора. Изглежда, че няма никакво бързане в опити за стабилизиране на икономиката. Много китайски компании не бързат да започнат работа въпреки окуражаването на местните власти.

   Докладите на ЦКПБ (Център за Контрол и Превенция на Болести) сочат, че вирусът тръгва от Ухан, провинция Хубей в Китай. От избухването на вируса повече от 2442 души са починали към момента на написването на тази статия, и повече от 78 000 са се заразили в Китай. Има потвърдени случаи на вируса и извън Китай, в Иран, Южна Корея, Италия и още.

   В Шенжен (Китай), световната столица на вейп индустрията, на бизнеса е позволено да започне работа, при условие, че затегнат мерките за превенция на разпространение на вируса. Местни представители са одобрили план, който да предпази гражданите, които ще се върнат на работа.

   На компаниите е било наредено да дават по поне 2 маски на ден на служителите, както и да провеждат температурни проверки. Въпреки това, все още има празнина между регулации и реалност, което пречи на много работници да се върнат на работа. "Започнахме днес, но шефът ни даде само по една маска, а ние знаем, че той трябва да ни даде по две," казва 52 годишна жена, служител в една от фабриките в Шенжен.

   Коронавирусът създава глобален проблем във вейп индустрията, тъй като производителите на вейп продукти няма да имат възможност да произведат и разпространят изпарителни глави, подове и други части както преди, а складовите количества намалят застрашително навсякъде по света.

   Китайските производители не бързат да започнат работа и има много малки или никакви локални производители. Около 1000 завода в Китай произвеждат около 90% от вейп устройствата в света. Ако тези фабрики останат затворени и не могат да продължат работа скоро, може да има значителни забавяния в доставките или тотално изчерпване на наличностите по места.

   Има масов проблем с навременните доставки на стока. Доставчиците на едро трябва да изчакат приключването на кризата с коронавируса, преди да могат да заредят с нужното количество стока. С оглед на това на търговците на дребно е препоръчано да очакват най-лошото и ако могат, да се заредят с повече от обичайните количества резервни части. "Непрекъснато ни се казва, че продуктите са с изчерпана наличност, но ни окуражават да се заредим с повече части (изпарителни глави, устройства, подове, атомайзери), за да избегнем кризисни ситуации в следващите месеци," казва Арт Харутинян, старши изпълнителен директор на ProVape.

    

   Източник: https://www.prnewswire.com/news-releases/coronavirus-outbreak-affecting-vape-industry-online-vape-retailer-provape-says-301011750.html

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари