Безплатна доставка над 60.00 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Майката на двамата братя, произвеждали фалшиви вейп продукти в Уисконсин, също е арестувана

   Кортни Хъфинс е обвинена, че е помагала на синовете си да работят по може би най-големият пръстен от незаконни вейп продукти в Щатите според властите.

   Майката на двамата братя от Уисконсин, обвинени в управлението на производство на фалшиви THC пълнители в огромни размери, е била арестувана, съобщават от ABC.

   Кортни Хъфинс, на 43 г., е обвинена в организация и управление на място с цел разпространение на наркотици, притежание с цел продажба и злоупотреба с документи за самоличност. В момента тя се намира в окръжния затвор в Кеноша с гаранция от 100 000 долара.

   Хъфинс е арестувана няколко седмици, след като полицията арестува двамата й синове Тайлър, на 20 г., и Джейкъб, на 23 г.

   На двамата са повдигнати различни обвинения:

   • Тайлър, предполагаемият водач, за упрвление на помещение за наркотици, кражба и намерение за производство и разпространение на над 10 000 грама THC;
   • Джейкъб (който към момента е бил на пробация за разпространение на кокаин) в притежание на кокаин, THC и огнестрелно оръжие.

   Прокурорите предполагат, че Кортни Хъфинс е помагала на синовете си да работят по няколко начина - предполага се, че е помогнала на Тайлър да наеме апартамент в Бристол, Уисконсин, където са произведени пълнителите с THC (също така се предполага, че Тайлър е наел мястото под фалшиво име). Преди арестът властите са открили, че семейство Хъфинс са пакетирали вейп пълнители с марихуана и в офиса за недвижими имоти на Кортни.

   "Всичките THC масла вече ги нямаше към моментът на арестите, но всички опаковки, всичко което намерихме в апартаментът в Бристол, беше намерено и отзад в офиса и," каза окръжният шериф в Кеноша Дейвид Бет.

   Полицията съобщава също, че е открила уличаващи текстови съобщения между Кортни и синовете й, включително и съобщение от август, в което се казва: "Някой може ли да изчисти излятото кафе и да сложи кантара в гаража."

   По време на внезапното нахлуване на властите през септември, което доведе до ареста на братята, полицията е иззела голямо количество THC пълнители на стойност над 1.5 милиона долара. В семейният дом в Падок Лейк са открити 59 000 долара в брой, осем огнестрелни оръжия и амуниции, кокаин, марихуана, хапчета Ксанакс, девет мобилни телефона и асортимент от наркотици. Полицията също така предполага, че Хъфинс са наели поне 10 души, които да помагат в операцията, която по данни на полицията е най-голямата операция по производство на фалшиви THC пълнители в страната.

   По време на първото изслушване на Тайлър Хъфинс през септември, неговият адвокат, Марк Ричардс, оспорва съществуването на доказателство, което да предполага, че неговият клиент е свързан със здравната криза с вейп продукти, която отне животът на най-малко 12 души и предизвика почти 400 заболявания в 36 щата. Администрацията по храните и лекарствата е докладвала, че изследва продуктите на Хъфинс, за да разберат дали са свързани с тези случаи.

    

   Източник: https://www.rollingstone.com/culture/culture-news/mother-wisconsin-thc-vape-counterfeiter-arrested-893838/

    

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари