Безплатна доставка над 39.99 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Разликите между тютюнопушенето и изпаряването - Част 2

   В първата част на тази статия разгледахме как се отразяват на здравето тютюнопушенето и изпаряването. Сега е ред на няколко допълнителни разлики, като странични ефекти, безопасност и разход.

    

   Странични ефекти

   Ефекти от тютюнопушенето

   1. Очна катаракта, дегенерация на макулата;

   2. Частична загуба на чувство за мирис и вкус;

   3. Жълти зъби, кариеси, лош дъх;

   4. Риск от пълна или частична загуба на слух;

   5. Допринася към причините за остеопороза;

   6. Хроничен бронхит;

   7. Емфизема;

   8. Стомашни язви;

   9. По-ранна поява на бръчки;

   10. По-бавно заздравяване на рани;

   11. Увеличение на вероятността за болки в кръста;

   12. Увеличена податливост към инфекции;

   13. Ранна менопауза;

   14. Увредена или редуцирана сперма;

   15. Импотентност.

   Както сами можете да видите, тютюнопушенето е едно от най-лошите неща, които може да си причините с оглед на здравето ви в дългосрочен период.

    

   Сега нека погледнем и страничните ефекти при изпаряването:

   1. Дехидратация - повечето от съставките в течностите за електронни цигари са познати като влагозадържащи елементи, които активно абсорбират влага от всяка среда, в която са поставени. Ако това не се следи може да доведе до възпалено гърло, продължителна кашлица, главоболие или кървене на носа. За щастие това може да се избегне лесно, ако просто се грижите да бъдете хидратирани и да поемате достатъчно течности през деня, което дори без изпаряването трябва да се поддържа в норма.

   2. Предозиране с никотин - вторият страничен ефект е директно свързан с никотина и неговите нива на изпаряване. При предозиране могат да се появят главоболие, замайване, студена пот, безсъние, сърцебиене и дори шум в ушите. Това също лесно може да се избегне като намалите нивата на никотин в избраните от вас течности.

   3. Алергии - повечето хора с алергии към пропилен гликол или растителен глицерин се раждат и знаят за тях преди да започнат да изпаряват, тъй като тези съставки се използват широко и в хранително-вкусовата промишленост. Не трябва да изключваме обаче и вероятността тази алергия да се появи в последствие, като основните симптоми за това са дехидратация и суха кожа. Някои хора биха могли да имат алергии към определени аромати и ако знаят за тях е важно да ги избягват, за да няма по-сериозни последствия.

   4. Отравяне –Вярно е, че при поглъщане на големи количества на никотинови течности е възможно натравяне, като това важи в особено голяма степен за деца и домашни любимци – поради тази причина е важно да съхранявате вашите течности далеч от обсега им (предупреждение, което е изписано и на опаковките на всички сертифицирани течности).

    

   Безопасност и рискове

   Само за година в САЩ почти 20% от домашните пожари са причинени от инциденти, свързани с тютюнопушенето. Това означава, че над 17 000 пожари в сгради са били причинени от употреба на тютюневи изделия. От друга страна от януари 2009 г. до декември 2016 г. има 195 случая на късо съединение или експлозия, свързана с електронни цигари. От тези инциденти само 38 от тях са завършили с наранявания. За сравнение Samsung Note 7 е бил на пазара на 19 август 2016 г. и е изтеглен поради проблемни батерии два месеца по-късно - на 11 октомври 2016 г., като за този период има 92 рапорта за избухващи или горящи телефони (от които Samsung признава само 35). Друга важна разлика е вторичното пушене и изпаряването. Както знаете здравните рискове при вторично тютюнопушене са също толкова големи, както при пушачи на тютюневи изделия. От друга страна околните на потребители на електронни цигари не са показали никакви здравословни проблеми, свързани с вдишване на парата на ползвател на електронни цигари. Направено проучване в Щатите показва, че качеството на въздуха в домовете на изпаряващи с електронни цигари и непушачи е с едно и също качество - без промяна в съдържанието на прахови частици или други вещества.

    

    

   Колко ще ви струва?

   Една от основните причини хората да преминават към електронни цигари е разходът. Ако средно пушачите на тютюневи изделия пушат по една кутия на ден, то за една година те харчат по 2007.50 лв. при средна цена на кутия цигари от 5.50 лв.

   При потребление на една течност за електронни цигари от 10 мл. на цена от 8.00 лв., която средно ще ви стигне за 4 дни, потребителите на електронни цигари харчат 730 лв. или почти три пъти по-малко от пушачите на тютюневи изделия. Ако включим и цената на едно устройство от средна цена 80 лв., за година ще похарчите средно 810 лв.

    

   Дали преминаването към електронните цигари е за Вас?

   Както вече разгледахме всички аспекти на тютюнопушенето и изпаряването, е съвсем ясно, че тютюнопушенето е изключително опасно за Вашето здраве. Не само в здравословен аспект, но и във финансов изпаряването с електронни цигари отново е изключителна алтернатива. Нека все пак не забравяме, че не е напълно безопасно и е нужно да се отнасяте с грижа към вашите устройства, да внимавате с външните си батерии и зареждането им, както и да държите течностите си далеч от деца и домашни любимци. В крайна сметка тютюнопушенето няма никакви ползи, а само нанася вреди, докато използването на електронни цигари е възможно най-безвредният познат метод за човека и е най-приятното изживяване, което да се доближи до тютюнопушенето, без да нанася същите вреди.

    

   Изводът

   Никога няма да знаете дали изпаряването е за Вас, докато не опитате. За нарастващ брой от хора това е отговорът на въпроса как да се отърват от вредният навик на тютюнопушенето. Сами трябва да решите дали ползите са достатъчно големи, за да се отдадете на промяната. Ако търсите прост отговор на въпроса дали изпаряването е по-добро от тютюнопушенето, то отговорът е безрезервно ДА!

   В наши дни вече имаме голямо разнообразие от устройства и течности и усещането, което търсите от тютюнопушенето със сигурност би могло да бъде успешно заместено.

    

    

   Статията е превод на оригиналната статия в ChurnMag.com, която може да прочетете ТУК, с изключение на примерите, касаещи разходите в левове.

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари