Безплатна доставка над 60.00 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, електронно наргиле, никотинова течност, CBD, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Новозеландска Вейп Асоциация (НВА): приветстваме политиките без тютюнев дим

   %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

   В изявление за пресата Аотеароа Вейп Общност (AVCA) в Нова Зеландия обяви, че официалната информация разкрива, че министър на здравеопазването д-р Ейша Верал се справя добре с общуването с широк кръг здравни организации и предоставя мнение пред правителството, което финализира своя план за действия без тютюнев дим.

    

    

   nova-zelandiq-vape-zakon-esmoker.bg.jpg

    


   "Тези групи подкрепят много ключовата роля на електронните цигари при спирането на тютюнопушенето. Много е обнадеждаващо, че д-р Верал е готов да изслуша за техния опит, преди да финализира своя план за действия без тютюнев дим", казва Нанси Лукас, съдиректор на групата AVCA, в изявление за пресата, публикувано от Scoop.co.nz.

    


   "Ако искаме да постигнем десетилетната амбиция на страната без тютюнев дим, ролята на изпаряването трябва да бъде голяма в публичните политики и програми", каза Лукас в същия пост. "В противен случай никога няма да стигнем там. За щастие сега имаме министър със значителен опит в общественото здраве, който разбира какво е нужно за намаляване на вредата от тютюна."

    


   "Изпаряването е основна причина, поради която Нова Зеландия сега се радва на рекордно ниски нива на тютюнопушене, но ни предстои дълъг път ", добавя Лукас.

    


   От AVCA заявиха, че отдавна подкрепят формализирането на изпаряването като дейност, която може да допринесе за мисиите на правителството на Нова Зеландия без тютюнопушене.

    


   Всъщност правителството там често застава на страната на доказателства, предоставени от обществените здравни институции от бившата колониална сила: Обединеното кралство.

    


   Общественото здравеопазване в Англия и други институции от страните от Британската общност са на страната на твърдението, че вейпингът е 95 процента по-безопасен от пушенето. Нова Зеландия е една от тези държави, която цитира намаляването на риска от тютюнопушенето в сравнение с изпаряването.

    


   "Изпаряването не е безвредно, но е много по-малко вредно от тютюнопушенето. Най-здравословният вариант е да не изпарявате или пушите. Не използвайте електронни цигари, ако не пушите, само ако искате да се откаже от пушенето ", се казва в уебсайта на Министерството на здравеопазването на Нова Зеландия.

    


   Оригиналната статия публикувана в vapingpost.com можете да прочете тук.

    

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари