Безплатна доставка над 60.00 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, електронно наргиле, никотинова течност, CBD, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Изтекли планове за "Европейският план за борба с рака" показват заплаха за вейпърите

   Предстоящият "Европейски план за борба с рака" на Европейската комисия (ЕК) предлага да се регулират електронните цигари по същия начин като тютюневите изделия, като се предлагат забрани за нетютюнево-ароматните течности за електронни цигари и за публично изпаряване.

    

    

   elektronni-cigari-regulacii-evropeiski-saiuz-esmoker.bg.jpg

    


   Планът трябва да стартира на 3 февруари, а изтекли проекти на плана предизвикват сериозно безпокойство сред европейските групи за изпаряване. "Европейският план за борба с рака е исторически шанс да победим рака и Комисията е на път да го повреди. Изпаряването не е същото като пушенето и третирането му като едно и също с тютюневите изделия е грешка, която може да попречи на хиляди пушачи да спрат тютюнопушенето. Това, което видяхме в изтеклата програма, е много обезпокоително и се надявам, че обявената версия ще коригира този погрешен подход", каза директорът на СВА(Световен Вейп Алианс), Майкъл Ландл.

    


   В съобщение за пресата на СБА се обяснява, че Европейският план за борба с рака на ЕС очаква да:

    


   1.Разшири данъчното облагането на "иновативни тютюневи изделия", включително изпаряването.


   2.Разшири обхвата на забраните за пушене на закрито и на открито относно електронни цигари.


   3.Забрани нетютюневите аромати.

    


   "По този въпрос трябва да ни води науката, а не идеологията. Европейският план за борба с рака трябва да признае, че вейпингът не е пушене и активно да насърчава пушачите, които не желаят или не могат да се откажат, да преминат към електронни цигари. В противен случай целта за изкореняване на рака в Европа не може да бъде постигната. Наистина се надявам, че публикуваното от Комисията относно вейпинга ще изглежда съвсем различно от онова, което виждаме в този изтекъл документ, или бъдещето на вейпинга в Европа изглежда доста мрачно. Ако това е, което получаваме от Комисията, тогава се надявам, че членовете на Европейския парламент ще се противопоставят на тези заблудени предложения", добави Ландл.

    


   Междувременно, собствената кампания на СБА за борба с рака, "Отново към изпаряването. Да победим рака" продължава вече 6 месеца. Инициативата насърчава европейските вейпъри да споделят своите истории за успех, свързани с това как изпаряването им е помогнало да откажат цигарите. Европейските вейпъри също са насърчавани да се свържат с избраните си представители с надеждата, че те могат да повлияят на промените в политиката.

    


   "Пушенето е водещата причина за ракови заболявания в Европа и вейпингът е помогнал на стотици хиляди пушачи да се откажат от пушенето веднъж завинаги. Искаме политиците да въведат изпаряването в плана за борба с рака на ЕС, за да гарантират, че милиони европейци могат да се възползват от успешен и ефективен метод за отказване от тютюнопушенето завинаги", каза Ландл при стартирането на СБА кампанията.

    

   Оригиналната статия публикувана в vapingpost.com може да прочете тук.

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари