Безплатна доставка над 60.00 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Ефективността на отказването от тютюнопушенето при предоставяне на безплатни електронни цигари на пушачи

   Обединеното кралство е известно с относително положителната си позиция към използването на електронните цигари като инструменти за отказване от тютюнопушенето. Настоящото проучване има за цел да определи дали снабдяването на пушачи, желаещи да се откажат, с безплатни електронни цигари, е помогнало да постигнат целта си.

   Изследването, озаглавено "Ползата от предоставянето на безплатни електронни цигари на пушачи: намаляване и отказване от тютюнопушенето, свързано с тримесечно предоставяне на пушачи на многократно зареждаща се електронна цигара", беше публикувано в Международен журнал за изследване на околната среда и общественото здраве.

   Изследователите обясниха, че до момента много малко проучвания са изследвали нивата на отказване от пушенето и намаляване на тютюнопушенето, свързани с предоставянето на безплатни електронни цигари на пушачи.

   За провеждане на настоящото проучване, електронната цигара Blu Pro беше дадена на 72 възрастни пушачи, с цел да им помогне в отказването от цигарите или намаляването на използването им за период от 90 дни.

   Впоследствие процентите на въздържане от тютюнопушене и ежедневните модели на тютюнопушене бяха оценявани на всеки 30 дни, 60 дни и 90 дни.

   36,5% са били въздържали се след 90 дни

   Изследователите установяват, че след 90 дни, пълният процент на въздържание е бил 36,5%, в сравнение с 0% в началото. Честотата на ежедневното пушене е намалена от 88,7% на 17,5%, а средното потребление на цигари на ден е спаднало от 15 цигари на 5. По същия начин след 90 дни средният брой дни в месеца, през които участниците са пушили, също е намален от 30 на 13.

   "Въз основа на тези резултати се заключава, че може да има повече успеваемост от услугите за отказване от тютюнопушене, при условие, че пушачите получават електронни цигари при нула или минимални разходи за поне кратък период от време", заключават изследователите.

    

   Източник: https://www.vapingpost.com/2020/10/30/uk-study-the-smoking-cessation-effectivity-of-giving-free-vapes-to-smokers/

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари