Безплатна доставка над 39.99 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Новини от Парламента във Великобритания

   Парламентът е уведомен за плановете за етикетиране на тютюневи и никотинови продукти след приключване на преходния период за Брекзит. Здравният секретар Мат Ханкок обяви как ще бъде оценяван в бъдеще, а също така говори за бъдещето на общественото здраве в Англия. Въпроси бяха зададени в Камарата на лордовете.

   Правителството обяви плановете за етикетиране на тютюневите продукти и, което е по-важно за нас, плановете за етикетиране на инхалирани никотинови продукти.

   Министерството на здравеопазването и социалните грижи публикува информация за промените в изискванията след края на преходния период за Брекзит. Правителството заяви, че се ангажира да поддържа сегашните стандарти. Тo ще въведе Регламенти за тютюневите изделия и продуктите за вдишване на никотин 2020.

   Здравният секретар Мат Ханкок обяви, че ще бъде оценяван по подобен начин, по който се оценяват болниците в бъдеще. Неговият "CQC рейтинг" ще дойде от Комитета за избор на здравеопазване и социални грижи, воден от неговия предшественик Джереми Хънт.

   Хънт заяви: "Пилотираме нова система за рейтинги в стил CQC, за да предоставим независима експертна оценка на правителствените данни за ключови обещания. Това ще означава, че правителството се държи отговорно чрез процес на оценка, подобен на този, използван в системата на NHS и системата за социални грижи, който дава не само абсолютна оценка, но и ключови насоки за това как да подобри тази оценка следващия път. Надяваме се, че ще насочи вниманието си към области като рак, психично здраве и безопасност на пациентите, където са поети редица жизненоважни ангажименти."

   Може би първото нещо, което Ханкок би могъл да направи, за да намали заболеваемостта от рак, е да легализира снуса във Великобритания?

   Към Английското обществено здраве (PHE) може да е насочена оправдана критика, но ценната работа, което е направило за насърчаване на изпаряването във Великобритания, не бива да се подценява. Начинът, по който ще се предоставя подкрепа в бъдеще, беше оповестен с обявяването, че дейностите на PHE трябва да бъдат преустановени.

   Ханкок изнесе реч на тема "Бъдещето на общественото здравеопазване" на семинар "Обмен на Политики" миналата седмица, където обясни, че работата на PHE ще бъде разпределена между Национална Здравна Служба (NHS).

   Лорд Ренърд попита правителството: "Каква оценка са направили за програмата за бременност без дим в Манчестър и какви планове имат за прилагане на национална програма за насърчаване на бременността без тютюнев дим в съответствие с тази програма?"

   Той последва това, като попита: "Какви планове (има правителството) да увеличи финансирането на публични образователни кампании за тютюнопушенето с цел (1) да насърчи хората, които са се отказали от пушенето по време на блокирането на COVID-19, да останат без пушене и (2) да мотивират хората да се откажат от пушенето през следващите месеци?"

   Лорд Бетел, заместник-държавен секретар на парламента, Министерство на здравеопазването и социалните грижи, отговори: "Правителството има опит в намаляването на вредите, причинени от тютюна и се ангажира да постигне амбицията си да намали процента на тютюнопушенето по време на бременност до 6 % или по-малко до 2022 г.

   "Правителството е наясно с работата, предприета в Манчестър, въпреки че не сме направили официална оценка за нея. Програмата ще бъде разгледана от служителите при проучване на по-нататъшни начини, по които можем да защитим бебетата и техните родители от последиците от тютюнопушенето по време на бременност.

   Правителството се ангажира със 70 000 британски лири за подкрепа на кампанията "Днес е денят", насочена към населени места с високо разпространение на тютюнопушенето. Годишната кампания за обществено здравеопазване в Англия Stoptober ще се проведе през октомври 2020 г. и ще има предвид контекста на пандемията COVID-19."

    

    

   Източник: https://www.planetofthevapes.co.uk/news/politics-campaigns/2020-08-28_news-from-parliament.html 

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари