Безплатна доставка над 39.99 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Тъжната истина за забраните на ароматите за електронни цигари

   Сан Франциско прокара забрана за ароматните течности, след което отиде по-далеч, използвайки финансирани от милиарди лъжи. Ново проучване подчерта истинската цена на това светкавично вземане на решения: повишаване на тютюнопушенето. Дали този антинаучен подход някога е бил за защита на децата?

   През 2018 г. жителите на Сан Франциско бяха попитани "Дали наредбата на града, забраняваща продажбата на ароматизирани тютюневи изделия в Сан Франциско, да влезе в сила?" Те гласуваха за това като част от избора на длъжностни лица. Натрупването на вота беше доминирано от милиардера Майкъл Блумбърг, който наводни града с милиони, за да опетни процеса като борба срещу "Големия тютюн", а не като аргумент за намаляване на вредата от тютюна и спасяването на човешки животи. След като гласуването приключи, "За" наредбата спечели с 164 844 на 76 193 гласа.

   Така започна пътят към пуританизъм и далеч от доказателствата. До 2019 г. ароматните течности бяха забранени и законодателите настояваха за още - наблюдателя на Сан Франциско Шаман Уолтън заяви: "Ние не ги искаме (вейп продукти и компании) в нашия град."

   Директорът на общественото здраве д-р Грант Колфакс подкрепи предложението за категорична забрана, като заяви: "Индустрията пристрастява цялото ново поколение младежи към никотина." Лудите държаха ключовете за убежището.

   Публикувано в Център Скуеър отбелязва: "Забраните в стил забрана не правят нищо за решаване на проблема, който градове като Сан Франциско се стремят да разрешат. Сякаш са забравили какво се случва при забрана - забранявайки алкохола в щатите, забраната прави процеса на закупуване на алкохол по-малко безопасен за всички. Докато културните промени, които настъпиха, бяха завладяващи, вие също видяхте, че избухват банди, когато и баптистите, и бутлегерите са от една и съща страна, за да запазят алкохола забранен, въпреки че двете групи по същество мислят за веществото по различен начин ."

   Напред излязоха Ян, Линдблом, Салоум и Уорд, изследователи от Университета в Мемфис, Юридическия център на Джорджтаунския университет и Университета на Флорида. Списание Addictive Behaviors Reports току-що публикува своето проучване, в което екипът разглежда въздействието на всеобхватна забрана за вкусове на тютюневи изделия.

   Преди да започне работа, екипът спекулира: "Самото забраняване на аромати в електронните цигари ще доведе до спиране на употребата на електронни цигари и ще намали преминаването към електронни цигари, но може също така да подтикне някои потребители на електронни цигари да се насочат към пушенето на цигари и може да подтикне някои младежи да започнат да пушат тютюневи изделия."

   "Друга ключова загриженост е дали местните или държавни забрани за вкус просто ще подтикнат потребителите да закупят аромати от съседни щати, които все още ги продават, от незаконни местни продавачи или чрез продажби в Интернет, като по този начин намаляват всякакви полезни въздействия върху общественото здраве."

   "Нашите резултати показват, че сред пълнолетните младежи всеобхватните местни забрани за вкус на тютюневи изделия вероятно ще намалят употребата на тютюневи изделия като цяло и ароматизирани тютюневи изделия като цяло. По-конкретно, забраната намали употребата на цигари и пушенето на пури, като намали употребата на ароматизирани тютюневи изделия, но също така може да увеличи или да не намали пушенето на цигари, тъй като някои бивши потребители на забранените ароматизирани тютюневи изделия преминават към пушене."

    

    

   Източник: https://www.planetofthevapes.co.uk/news/vaping-news/2020-08-27_the-sad-truth-about-bans.html 

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари