Безплатна доставка над 39.99 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Ново проучване показва, че високите данъци върху електронни цигари насърчават редовното пушене

   В съответствие с констатациите от предишни проучвания, финансирани от Националните здравни институти, изследвания показват, че повишаването на данъците върху електронните цигари в опит за ограничаване на вейпинга може да бъде контрапродуктивно, тъй като то просто води хората до връщане към традиционните (и други вредни) цигари или нежелание за опитване на електронни цигари.

   На всеки 10% увеличение на цените на електронните цигари, се набюдава спад на продажбите на електронни цигари с 26% и увеличаване на традиционните продажби на цигари с 10%.

   Озаглавено "Ефектите от данъците върху електронните цигари върху цените на електронните цигари и продажбите на тютюневи изделия: доказателства от данните на извадки за продажба на дребно", целта на проучването беше да се проучи ефекта от данъците върху електронните цигари, приети в осем американски щата. Използвайки данни от 35 000 национални търговци на дребно между 2011 и 2017 г., изследователите откриха, че на всеки 10% увеличение на цените на електронните цигари продажбите на електронни цигари спадат с 26%. Същото 10% увеличение на цените на електронните цигари обаче доведе до 11% увеличение в продажбите на традиционните цигари.

   "Смятаме, че за всяка електронна цигара, която вече не е закупена в резултат на данък върху електронните цигари, вместо това се купуват 6,2 допълнителни опаковки цигари", казва загриженият съавтор и икономист от Държавния университет в Джорджия Майкъл Песко.

   Друг член на изследователския екип добави, че скорошната „свързана с вейп“ белодробна болест не трябва да засенчва всички заболявания, свързани с традиционното тютюнопушене. "Въпреки че болестите, свързани с вейпинга, са проблем за общественото здраве, цигарите продължават да убиват близо 480 000 американци всяка година, а няколко прегледа подкрепят заключението, че електронните цигари съдържат по-малко токсични вещества и са по-безопасни за не-бременни възрастни", казва Ерик Несон, професор по икономика в Колежа по бизнес на Милър в Ball State.

   Междувременно друго неотдавнашно проучване, анализиращо ситуацията в Минесота, при което беше наложен суров 95% данък върху изпаряващите продукти, установи, че данъкът е увеличил тютюнопушенето на възрастни и е намалил отказът от тютюнопушенето в цялата държава.

   Високият данък на е-цигарите в Минесота спря прогресът в областта на отказване от тютюнопушенето.

   За съжаление, Минесота "се гордее" с един от най-суровите данъци за електронни цигари в САЩ, а освен това беше първият щат, който наложи данък върху електронните цигари, разширявайки определението на "тютюневите изделия", за да включи електронните цигари. Този тежък 95% данък върху цената на едро, естествено се оказва доста възпиращ за хората, които се интересуват от използването на продуктите.

   Данните, извлечени от настоящото проучване на населението за употреба на тютюн от 1992 г. до 2015 г., с цел да се определи как този данък е повлиял на процента на отказване от тютюнопушенето сред възрастни пушачи, показват, че високият данък е пряко свързан с по-високите проценти на пушене и по-ниските проценти на отказване от тютюнопушенето.

   "Нашите резултати показват, че в примерния период около 32 400 допълнителни възрастни пушачи биха отказали тютюнопушенето в Минесота при липса на данък. Ако този данък беше наложен на национално ниво, около 1,8 милиона пушачи биха били възпрени да се откажат от тютюнопушенето", разкриха изследователите.

    

    

   Източник: https://www.vapingpost.com/2020/03/26/another-study-suggests-that-e-cig-taxes-just-encourage-regular-smoking/

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари