Безплатна доставка над 39.99 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Генералният прокурор на щата Айова посочва измамите в кампаниите срещу вейпинга

   Томас Милър, генерален прокурор на Айова, публикува документ в Американското списание за обществено здраве, където аргументира необходимостта да се съсредоточи върху цялото обществено здраве, а не да се фокусира върху подгрупи като тийнейджъри или възрастни. В него той посочва измамите в кампаниите за борба с вейпинга и вредите.

   "Има объркване, дезинформация, неправилно насочване и дори откровена измама, която нарушава баланса", започва Милър. Той заявява, че "перспективата е от първостепенно значение за разбирането на вейпинг проблема".

   Тъй като Америка твърде често се фокусира върху предполагаемите тийнейджърски епидемии, Милър казва, че отговор на вредата, свързана с тютюна, никога няма да бъде намерен и добавя, че загрижеността към младежите и игнорирането на по-възрастните потребители ще доведе само до "сигурни начини за създаване на лоша публична политика и да навреди на американците".

   Това не е първото родео на генералния прокурор.

   През 2016 г. Милър изложи изявление, предупреждаващо: "Имаше опит да се каже, че запалимите цигари и електронните цигари са еднакво вредни, че техните компании са еднакво зли и че трябва да бъдат силно регулирани по същия начин. Тази гледна точка е неправилна, но е получила значително сцепление."

   Той възложи на Скот Готлиб (тогавашният комисар на FDA) задача да прегледа откритията на научните изследвания през 2017 г. На следващата година Милър пише до Администрацията по храните и лекарствата (FDA) с искане на доказателствен подход към регулирането на тютюна и отношението към вейп продуктите, казвайки: "Наличието на алтернативни системи за доставяне на никотин е наложително… като предоставя полезни алтернативи за потребителите му."

   Друго писмо атакува политиката на FDA относно намаляването на вредата от вейп и тютюневи продукти през 2019 г., след което той се обърна към коментарните недостатъци на FDA в началото на пандемията COVID-19.

   "Никой не иска юношите да се пристрастяват към никотина", твърди Милър в последния принос към дебата. Това е позиция, която изглежда FDA се мъчи да приеме публично.

   "Електронните цигари помагат на възрастните пушачи да се отдалечат от тютюнопушенето, но те биха могли да направят много повече, ако успеем напълно да обхванем намаляването на вредите... Виждаме най-ниското покачване на възрастни пушачи досега, като по-бързият спад съвпадна с въвеждането на електронни цигари - от 19,3% през 2010 г. до 13,7% през 2018 г. Ефектът от намаляване на вредата от негорими вещества се отразява в световен мащаб с електронните цигари в Обединеното кралство и голяма част от Европа и Канада, и продукти, които се нагряват чрез топлина в Япония и Южна Корея, и в Северна Европа. "

   Проблемът според Милър е че хората, които надценяват вредата в електронните цигари, твърдят, че изпаряването действа като врата към тютюнопушенето и "отричат, че възрастните преминават от запалими към електронни цигари в значителни количества".

   Есето му също се занимава с набирането на данни от измислени заплахи като „пуканков бял дроб“ и посочва неуспешността в разбирането, че дозата прави отровата.

    

    

   Източник: https://www.planetofthevapes.co.uk/news/vaping-news/2020-06-02_caphra.html

    

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари