Безплатна доставка над 39.99 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Предстоящото обновяване на Директивата за тютюневи изделия (TPD3) буди доста съмнения и въпроси

   Директивата за тютюневите изделия (TPD) регламентира производството, продажбата и предлагането на пазара на по-малко опасни никотинови продукти. Директивата е приложена в различна степен в цяла Европа и е в основата на действащото законодателство на Обединеното кралство. Обикновено се смята, че Великобритания в крайна сметка ще се съобрази със значителна част от TPD3. Организацията "Европейски застъпници за намаляване на вредата от тютюна" (ETHRA) публикува резюме на това, което знаем за нея до момента.

   ETHRA съществува, за да свърже действията на потребителските групи на никотин от целия континент. Организацията смята, че достъпът до продукти с намалена вреда е основно човешко право и че законодателите трябва да признаят важността на ароматите и богатия избор от продукти.

   Организацията посочва, както наскоро беше подчертано от Клайв Бейтс по време на уеб семинара му за Новия никотинов алианс, TPD се разглежда в световен мащаб като законодателен модел.

   ETHRA съжалява за факта, че TPD понастоящем забранява продажбата на "най-безопасния продукт за намаляване на вредата", снус, оставяйки вейп продукти и нагрети тютюневи изделия, покрити от законодателството.

   Настоящият TPD, известен като TPD2, е в процес на ревизия, но "разочароващо е, че е трудно да се намери информация за това как се изготвя доклада за приложението на TPD и затова тук представяме това, което знаем. Ще актуализираме тази статия, когато информацията стане достъпна" , казва ETHRA.

   Организацията заявява:

   "Потребителите ... ще оценят, че докладът разглежда някои изключително противоречиви теми във вейпинга: посвещаване на младежта, влияние върху отказването от тютюнопушенето и вкусовете. Две държави-членки, Дания и Холандия, в момента приемат законодателство за ограничаване на ароматите за е-течности, а забраните за аромати вече са в сила в няколко други държави-членки.

   Кои са научните и технически експерти, които подпомагат Комисията с тази оценка - която може да повлияе на живота на потребителите по целия свят? Какви са източниците на данни за доклада? Какви въпроси се задават? Каква е ролята на държавите-членки? Къде са потребителите във всичко това?"

   Докато ETHRA успява да проследи информация от проучване за възприемане на продукти, отговорните за съставянето на проучването на научното мнение мълчат. "Сформирана е основна работна група - спомената тук. Не можем да намерим информация за това кои са членовете на работната група."

   "Има много неясни неща за изключително важното научно становище относно електронните цигари, особено по отношение на това кой участва в написването на този доклад и какви ще бъдат възможностите за ангажиране. Зловещо е, че консултацията, първоначално наричана "обществена консултация", наскоро беше описана като "минимална консултация". "

   Обширната работа на ETHRA се простира на над 2000 думи и е от основно значение за всеки, който се интересува от това как Европа може да повлияе на вейпинга - и намаляне на вредата от тютюна по света - в бъдеще.

    

    

   Източник: https://www.planetofthevapes.co.uk/news/vaping-news/2020-09-04_tpd-3.html 

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари