Безплатна доставка над 39.99 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   ETHRA допринася за TPD 3

   Европейските адвокати за намаляване на вредата от тютюнопушенето (ETHRA) са група от 21 асоциации на потребители в 16 европейски държави, представляващи приблизително 27 милиона потребители в цяла Европа и подкрепени от научни експерти в областта на контрола върху тютюна или никотиновите изследвания.

   ETHRA каза: "Бяхме поканени да участваме в текущия преглед на TPD, като отговорихме на онлайн въпросник на заинтересованите страни и участвахме в последващо телефонно интервю."

   Обобщение на точките, които организацията направи, са поставени в документ, който всеки може да изтегли и прочете.

   ETHRA добави: "Неуспехът в регулирането на по-безопасни никотинови продукти е полза за тютюнопушенето. В бележките си очертаваме основните области, в които TPD не успява да осигури високо ниво на защита на здравето."

   Организацията отбеляза, че процесът на оценка не включва никакви възможности за изследване на нежеланите последствия от лошото регулиране. Той призова ЕС да признае потребителите като основни заинтересовани страни в дискусиите за политики, за да им даде възможност да участват в процеса на оценка.

   Основните области, в които подробният документ е адресиран:

    

   Ограничението от 20 мг/мл никотин

   "Ограничението от 20 мг/мл е твърде ниско, за да задоволи много зависими пушачи. Тези пушачи са хората, на които изпаряването би могло да помогне, но въпреки това биват лишавани от нивото на никотин, което много от нас, потребителите, намериха за критично, което първоначално ни отдалечи от тютюнопушенето. Ограничаването на никотиновите граници до 20 мг/мл отнема "куката" за много пушачи, когато решат да преминат към електронни цигари. Никотинът, получен чрез изпаряване, има различен профил на доставка, сравнен с този от пушенето, така че може да отнеме малко от свикването и използването на е-течности. Разумната концентрация на никотин може да помогне за това."

   Завишени здравни предупреждения

   "Прекомерните задължителни здравни предупреждения надценяват рисковете от изпаряването и възпират пушачите да опитат. Обликът (размер, разположение, цвят и шрифт) и тревожната формулировка предполагат много по-голям риск, отколкото съществува. Предупрежденията са подобни на стил като тези, използвани на цигарите, но рискът, ако има такъв, е малка част от риска от тютюнопушене. Това наклонява възприятията в полза на по-опасните продукти. Предупрежденията за никотина имат за цел да засилят широко разпространеното неразбиране, че никотинът е вреден, а не димът, който всъщност е най-съществената причина за вреда. Електронните цигари представляват само част от риска от запалими тютюневи изделия и предупредителните етикети трябва да отразяват тази разлика в риска."

    

   Забраната за реклама

   "Член 20, параграф 5, забранява рекламата на вейп продукти под повечето форми, които не са на определено място. Това е форма на регулаторна защита за пазара на цигарите. Рекламата е от съществено значение за нови компании и иноватори да придобият популярност на пазара, доминиран от по-вредния конкурент. Загрижени сме, че забраната за реклама означава, че по-малко пушачи ще знаят ограниченията на обема за бутилки и резервоари на продуктите и ще бъдат привлечени от опитите да преминат към продукти с по-малък риск. Съществуват нови доказателства, че забраните за рекламиране на електронни цигари причиняват увеличаване на тютюнопушенето."

    

   Неуспешната защита на ароматите

   "Като се има предвид, че целта на TPD е да хармонизира регулирането с високо ниво на защита на здравето, той позволява на държавите-членки да имат твърде много възможности за маневриране по отношение на регулирането на по-безопасни продукти. Няколко държави-членки вече са въвели забрани за аромати за е-течности и има още в процес на разработка. Тези забрани за аромати разрушават привлекателността на вейп продуктите за пушачите така, че благоприятстват търговията с тютюневи цигари и по този начин удължават тютюнопушенето и подкопават както вътрешния пазар, така и здравните цели на TPD."

    

   Забраната за продажба на снус

   "TPD забранява продажбата на снус в целия ЕС, освен в Швеция, която се овободи от тази забрана при присъединяването си. Вдигането на забраната за снус представлява огромна възможност за намаляване на тежестта върху здравето от тютюнопушенето. Снус е пастьоризиран бездимен тютюнев продукт, който се използва в Скандинавия от векове. Снус замести тютюнопушенето с толкова необикновена скорост в Швеция, Норвегия и Исландия, че тези страни вече са близо до степен на безпушене (разпространението на тютюнопушенето е от 5% или по-ниско)."

    

    

   Източник: https://www.planetofthevapes.co.uk/news/vaping-news/2020-07-14_ethra-contributes-to-tpd3.html

    

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари