Безплатна доставка над 39.99 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Как CDC преминава от справянето с "вейп епидемията" към COVID-19

   В статия за "Разум" правилно се посочва, че американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC) "в момента се фокусират върху основната мисия, отразена в неговото име", а съвсем доскоро се фокусираше върху съвсем различен вид "епидемия": тинейджърите и изпаряването. Преди да се случи EVALI (въпреки че не е заразно, това също не може да се счита за епидемия), през 2018 г. Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) обяви епидемия от употребата на електронни цигари от юноши.

   "Ние действаме по много ясна наука, че има епидемия по пътя", каза бившият комисар на FDA д-р Скот Готлиб по това време. "Притежаваме данни, които показват обезпокоително рязко увеличение на броя на тийнейджърите, използващи електронни цигари само през последната година."

   В светлината на последните събития, CDC най-накрая насочи вниманието си от изпаряването към истинската епидемия и това подчерта моралните и практически разлики между действителните епидемии и метафоричните епидемии, приписвани на рисково поведение.

   "Дори в тази рамка, която е изградена около минимизиране на заболеваемостта и смъртността, връзката която CDC направи между EVALI и изпаряването като цяло беше контрапродуктивна, възпрепятствайки прехода за намаляване на вредата от конвенционалните цигари към никотиновите системи, които са далеч не толкова опасни. Чрез насърчаване на объркването относно относителните опасности от тютюнопушенето и изпаряването, CDC увреди доверието към себе си в навечерието на кризата в общественото здраве, в която политиците и останалите от нас се очаква да разчитат на неговата експертиза ", се казва в статията.

   Докато изпаряването е избрано поведение/навик, който независимо дали се харесва или не, прилича на друго поведение, което също се нарича епидемия (като тютюнопушенето, преяждането, употребата на незаконни наркотици и т.н.) COVID-19 не е нещо, което е избрано, а условие, което се случва на хората.

   "Навикът да се описва почти всичко, което голям брой хора правят като епидемия, в зависимост от това дали това може да компрометира здравето им или дали другите го разглеждат като пагубно, избягва това изключително разграничение. Ако защитата на общественото здраве се прецени като легитимна функция на правителството, откритото определение на този термин е предписание за постоянно политическо вмешателство в личния избор чрез данъци, регламенти и забрани, както и от държавно спонсорирана пропаганда."

   "Сравняването на избора със заразни болести приканва правителството да действа така, сякаш тези избори и личните вкусове и предпочитания, които са залегнали в тях, са еквивалентни колкото еволюционният импулс на вируса за оцеляване и възпроизвеждане чрез заразяване на човешки същества", се казва в статията.

   Междувременно, от бизнес гледна точка, с повечето хардуер за вейпинг продукти, произведен от Китай, огнището на коронавирус, подчерта колко деликатна е веригата на доставки за този сектор.

   Промишлените анализатори са изчислили, че между 90% до 95% от всички компоненти, които съдържат изпарител, се произвеждат в заводи в Шенжен, Китай, като само 5% до 10% се произвеждат в САЩ. За тази цел, тъй като избухването започна през декември 2019 г. и в крайна сметка доведе до затваряне на всички фабрики, някои вейп сектори се затрудняват, докато чакат фабриките да възобновят дейността си.

    

   Източник: https://www.vapingpost.com/2020/03/23/how-the-cdc-has-shifted-from-dealing-with-the-vaping-epidemic-to-covid-19/

    

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари