Безплатна доставка над 60.00 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Устройство и работа на електронните цигари

   Как работят електронните цигари?

    

   Електронните цигари (ЕЦ) се наричат също вейп-ове, а това подсказва как работят. Белият облак, които произвеждат не е дим, а аерозол, съдържащ пара и малки капчици течност. Всяка ЕЦ има три основни компонента: батерия, атомайзер и изпарителна глава. Всички тези компоненти идват в огромно разнообразие от форми, цветове, конструкция и параметри.

    

   Батерията

   Почти всички ЕЦ имат литиево-йонна или литиево-полимерна батерия – те съдържат голямо количество енергия, но могат да останат малки като размер. Всички малки ЕЦ – такива, които изглеждат като тютюневи цигари или като писалки (пен-ове), са с вградена батерия. Това означава, че след около 300 цикъла на зареждане зарядът пада много бързо и трябва да смените цигарата. Някои големи ЕЦ, наречени модове, също могат да имат вградена батерия. Тези устройства имат по-голяма батерия и могат да надживеят по-малките ЕЦ. Не на последно място, повечето модове използват външни батерии, най-често модел 18650. Батериите, които могат да се сменят имат няколко предимства - можете да имате повече от една батерия, могат да се зареждат с външно зарядно и имат по-дълъг живот.

   Атомайзерът

   Всички ЕЦ имат някакъв вид контейнер (резервоар), в който са намира течността и изпарителната глава. В малките ЕЦ, приличащи на тютюневи цигари, това може да е пластмасов контейнер, който се изхвърля и подменя с друг, други са с атомайзер, който може да се пълни отново и отново. От май 2017 година съгласно TPD (Директивата на ЕС за тютюневите изделия) регулацията, всички атомайзери могат да съдържат не повече от 2 мл течност. Дизайнът на атомайзерите всъщност не е толкова прост - основната задача е да минава въздух през него, без да изтича течност. Най-лесният начин е изпарителната глава да бъде в горната част на атомайзера, а течността под нея. При други атомайзери изпарителната глава е в дъното на атомайзера. Докато има достатъчно течност, която да покрива памука в изпарителната глава, това ще създаде вакуум и ще попречи на течността да изтече.

   Изпарителната глава

   Парата всъщност се произвежда от изпарителната глава - намотка от тел или метална лента (меш), увита в памук и затворена от метална обвивка. В модерните изпарителни глави има памук, но в миналото на тяхно място се използваше силика, керамика и дори стоманен меш. В много отношения изпарителната глава е най-простата част на ЕЦ - напоен памук доставя течност до намотката, която при загряване от батерията изпарява. Някои изпарителни глави се правят ръчно - сами си слагате памука и намотката, а други са готови и сме сменят на 2-4 седмици.

   Как работят ЕЦ?

   Когато натиснете копчето за стартиране или просто си дръпнете (ако няма копче), батерията подава енергия към изпарителната глава. Тъй като тя е направена от тънък метал се загрява изключително бързо, както и течността в контакт с намотката. Почти веднага намотката е заобиколена от малък облак от пара. Когато изпаряващият си дръпне, въздухът преминава през въздуховодите и през намотката, това придвижва облакът пара към мундщука, позволявайки на течността да се изпари. Изпарителната глава ще продължи да изпарява, докато натискате копчето или просто дърпате (за тези ЕЦ, които нямат копче) и ще спре да изпарява, когато вече няма течност по памука.

    

    

   Източник: https://www.vapingpost.com/how-does-an-electronic-cigarette-work/

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари