Безплатна доставка над 39.99 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Забрана за ментолови цигари на територията на ЕС

   ЕС преразгледа TPD (директивата за тютюневи продукти) и забрани производството и продажбата на ментолови цигари. Въпреки БРЕКЗИТ тази забрана се отнася и за Великобритания и включва капсули, click on, click & roll, ментолови топчета са стискане и двойни ментолови цигари, като изключва обаче вейп и нагряващи тютюн устройства.

   Глобите за продажба или производство на ментолови цигари след влизането на забраната в сила ще бъдат между 200 и 1000 евро, в зависимост от големината на нарушението. При второ нарушение, в добавка към глобата, провинилият се може да бъде съден и вкаран в затвора, но за не повече от 3 месеца. Освен тези мерки ще следва и изземване на нелегалните продукти.

   Междувременно, въпреки, че ограниченията на тютюневите цигари са приветствани от здравни експерти, ТПД регулациите относно алтернативи на тютюнопушенето предизвикват притеснения.

   Бюрото за Национални Статистики (БНС) публикува годишната си статистика относно тютюнопушенето през 2018 (с информация от 2017) и посочва, че въпреки тютюнопушенето сред младежите да е намаляло с очаквани темпове, то сред възрастните пушачи леко се е увеличило.

   Освен лошата медийна кампания, на която електронните цигари са подложени (което естествено води до дезинформация на много пушачи относно предимствата на електронните цигари), ТПД регулацията за забрана на никотин повече от 20 мг/мл прави преминаването към електронни цигари по-трудно.

   Познат факт е, че когато първоначално пушачи се обърнат към електронните цигари, те започват с високи нива на никотин, за да наподобят усещането от цигарите и след това започват леко да намалят тези нива, за да се отърват от зависимостта. Следователно забраната за повече от 20 мг/мл поставя препятствие още в първите стъпки на опитващия се да откаже тютюневите цигари.

    

   Източник: https://www.vapingpost.com/2020/01/28/eu-wide-ban-on-menthol-cigarettes-goes-into-effect-on-may-20/

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари