Безплатна доставка над 39.99 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   6 грешки на начинаещия вейпър

   1. Дърпате прекалено силно и често (верижно изпаряване или силово дърпане)

   Повечето нови вейпъри са бивши пушачи. Те са свикнали да дърпат на кратки и чести дръпки. На практика верижното изпаряване означава точно това - да правите чести дръпки, без прекъсване. Няма проблем при цигарите, но при изпаряването това не е препоръчително. Памукът в изпарителната глава може да се нагрее твърде много и да изгори. Паузата може да позволи на течността да напои памука между дръпките и да даде нужните секунди на танка да се охлади.

   2. Ползвате погрешната течност

   Има безброй марки на пазара. Първо трябва да знаете какво е пропилен гликол, растителен глицерин, аромати и никотин, като можете да прочете за тях в ТУК. По-сладките течности като десертните, могат да изгорят изпарителната глава по-бързо, същото важи и за по-високи нива на растителен глицерин.

   3. Поставяте легнала електронната цигара

   Ако атомайзерът ви е пълен под половината и сте поставили цигарата легнала, може да усетите суха дръпка. Това е така, защото памукът в изпарителната глава не е имал контакт с течността и не е напоен достатъчно. От друга страна, може да изтече течност от въздуховодите или защото имате разместено силиконово уплътнение.

   4. Поставяте електронната цигара навсякъде

   Въпреки, че електронните цигари обикновено са безопасни, те все пак имат батерии и затова трябва да бъдете по-внимателни. Не трябва да оставяте устройствата си в екстремни условия, като твърде висока или твърде ниска температура. Пряката слънчева светлина, печка или друг източник на огън също са изключително опасни. Ако живеете с деца, задължително трябва да слагате електронната си цигара извън техният достъп, за да не натиснат оперативното копче или пък да не отворят атомайзера.

   5. Никога не почиствате цигарата си

   Сменяте изпарителната си глава, но намирате, че не придава същият вкус след няколко дни употреба? Ако никога не почиствате атомайзера си, непрекъснато ще доливате към течността в него. С времето това ще промени вкусът и той ще стане неприятен. Ако пък сипвате различни течности, не само няма да можете да усещате истинския им вкус, но и може да изгорите изпарителните си глави по-бързо, заради непредвидената комбинация от аромати.

   6. Изпарявате със стара изпарителна глава

   Новите вейпъри забравят да сменят изпарителните си глави и се сещат едва когато усетят голяма разлика във вкуса. Изпарителните глави не са направени да издържат вечно, зависят от честотата на употреба, течност и от самото устройство. По-малко пара, вкус на изгоряло, притъпен аромат, „бълбукане“ са някои от знаците, че трябва да смените изпарителната глава. Ако продължавате все пак да използвате старата глава, възможно е да повредите и цялата цигара.

    

   Източник: https://blog.aspirecig.com/6-mistakes-that-new-vapers-all-have-done/#comment-64558

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари