Безплатна доставка над 39.99 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Гид на пътуващия вейпър 2019 г.

   ПЪРВА ЧАСТ

   Повечето от нас обичат да пътуват и когато пътуваме, искаме да вземем със себе си нещата, които са важни за нас. Ако сте вейпър ентусиаст (а дори и да не сте), това включва и всичките ви вейп пособия. Има доста неща обаче, с които да се запознаете преди да "метнете" вашите вейп устройства и принадлежности в раницата или куфара.

   В този гид се опитахме да разгледаме всеки аспект на пътуването с вейп принадлежности, от приготвянето им в багажа, до разглеждане на законовата част и различните регулации в различни държави.

   Какви вейп устройства и принадлежности да вземете със себе си?

   Това би трябвало да е лесно - както е обичайно за един вейпър, най-вероятно вече имате някаква идея кое устройство и любима течност ще вземете с вас. Но нещата могат да бъдат различни когато пътувате - например може би искате да вземете по-компактно устройство вместо обичайното ви устройство? Освен това може да искате да пътувате с нещо, което не се набива на очи и е по-дискретно от големият мод, с който сте свикнали.

   Като цяло вероятно ще е добре да приготвите следните неща:

   1. Вашето устройство

   2. Всички части, които могат да се махат (картомайзер, батерии и т.н.)

   3. Зарядно за вашето устройство

   4. Допълнителни изпарителни глави, подове и намотки (ако е нужно)

   5. Допълнителна течност

   6. Чантичка/калъф за всичките ви аксесоари

   7. Торбичка за вашата течност, която може да се запечатва

   Как да опаковате вашите вейп принадлежности?

   Тази стъпка е важна, защото неопаковани добре вашите вейп принадлежности могат да съсипят устройството ви и да нацапат останалата част от багажа ви. Ето и какви са препоръките при опаковането на багажът ви.

   Първо е препоръчително да използвате калъф, специално създаден за носене на вейп принадлежности. Ако не ви се инвестира в такъв или нямате времето да го купите, всеки такъв с твърди страни ще свърши работа, стига устройството ви да няма много място за движение в него.

   Второ - по-добре да държите батерията/батериите си отделно, за да предотвратите нежелани инциденти.

   Трето, поставете течностите в торбичка, която може да се запечатва и проверете дали сте затворили добре бутилките. Ако течностите ви са в стъклени бутилки е добре да сложите нещо между тях или да ги увиете в опаковъчно фолио с балончета.

    

   Пътуване със самолет : регулации

   Ако във вашата страна няма забрана за внос и износ на електронни цигари и течности, можете да вземете вашите вейп принадлежности в самолета, какъвто е случаят в България. Въпреки това има някои правила, които трябва да следвате – тези правила могат да имат леко разминаване в зависимост от авиокомпанията, с която сте избрали да летите.

   Поради това е силно препоръчително преди полет да се свържете с авиокомпанията, която сте избрали и да им съобщите че ще пътувате с вейп устройства и принадлежности и да ги питате за препоръки за пакетиране и пренасяне в багажа.

   Повечето авиокомпании ще изискват да направите следното:

   1. Да транспортирате устройството си в ръчния багаж - най-добре без течност в него, за да избегнете изтичане при смяна на налягането;

   2. Важно е да знаете, че може да транспортирате до 100 мл течност в ръчния си багаж и ако сте оставили течност в устройството, тя ще се брои към стоте милилитра;

   3. Специално внимание трябва да се обърне при транспортирането на батерии. Батериите трябва да са в ръчния ви багаж, в специално за тях калъфче, като покриете всички видими метални части с изолирбанд. Повечето компании имат лимит на това колко батерии могат да се пренасят, но това не включва батериите, които са вече в устройството ви. Ако пътувате с механичен мод, който няма защити, е добре да махнете батериите.

   4. За течностите в ръчния багаж, както вече споменахме , е най-добре да сложите бутилките в торбичка, която може да се запечатва заедно с други течности, които носите. Също така е добре да ги държите най-отгоре в багажа, за да са лесно достъпни, ако ви бъдат поискани за проверка. Не на последно място е препоръчително да ги държите в оригиналните им опаковки, където е описано съдържание и произход.

    

   Пътуване с влак, автобус или кола : регулации

   Въпреки че правилата за транспортиране на вейп пособия са много по-малко при пътуване с автобус или влак, препоръките остават горе-долу същите, що се отнася до подготовка на багажа ви:

   1. Опаковайте нещата си внимателно, препоръчително в калъфчета или торбички, които могат да се запечатват;

   2. Дръжте вейп пособията на удобно място - в случай на проверка или ако има проблем с изтичане на течност;

   3. Ако е възможно, носете течностите си в оригиналните им опаковки.

   Отново е добра идея да се свържете с компанията, с която ще пътувате, за да питате дали имат специални правила, които трябва да бъдат спазени преди вашето пътуване.

    

    

   Източник : https://ivapeiq.eu

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари