Безплатна доставка над 60.00 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Спадът на продажбите на цигари в САЩ, докато вейпването достига нови висоти

   Продажбите (на тютюневи цигари, бел. Esmoker.bg) спаднаха с 8.8% на годишна база през четирите седмици до 23 март, според последните данни на американския пазарен анализатор Nielsen, който проследява продажбите на цигари.
   Цифрите следват спад от 8% през февруари и общо 5.3% спад през 2018 година.

   Коментирайки спада, защитникът на общественото здраве и авторът на статии за вейпинга Дейвид Суенор казва: „През последната година има рязко ускоряване на спада в продажбите на цигари, а увеличението на продажбите на електронни цигари е огледален образ на спада в продажбите на цигари. "

   Дан Томсън, управляващ директор на вейпинг марката Juul Labs UK, заяви, че се надява да помогне за подобна промяна в Обединеното кралство, след като марката Juul все по-често може да бъде открита в т.нар "удобни магазини" (киоски, бел. Esmoker.bg) , както и в Sainsbury’s и Boots.
    

   „Наистина сме окуражени от новите данни, които показват огромен спад от 8,8% в продажбите на цигари в САЩ от преди една година", каза той. "Спадовете от предходни години бяха средно 2% -3% годишно."

   В САЩ общият обем на продажбите на Juul се е увеличил с 424 милиона бройки през последните 12 месеца в сравнение с предходните 12 месеца, докато спадът в обема на цигарите надхвърля 597 милиона цигарени опаковки за същия период от време. На пазарите, на които продуктите на Juul имат високо пазарно проникване, намаляването на обема на цигарите е още по-изразено.

   Но новината за спада в продажбите на цигари в САЩ идва в същата седмица, в която Комисарят на Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) Скот Готлиб публикува съобщение за пресата относно „потенциалния проблем с безопасността“, свързан с продуктите за вейпване.

   Според FDA през последните девет години са докладвани 35 случаи в системата на FDA за докладване на нежелани събития от лекари на вейпващи, които съобщават, че са изпарявали в някакъв момент преди да претърпят гърч или конвулсия.

   Статията е превод на оригиналната статия в https://www.conveniencestore.co.uk/, която можете да прочетете ТУК

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари