Безплатна доставка над 39.99 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   "EЛЕКТРОННИТЕ ЦИГАРИ ПРИЧИНЯВАТ ВОДАТА.. В ДРОБОВЕТЕ": ДАЛИ?

    

   Оригиналът на статията можете да прочетете ТУК

    

   Най-малко поне веднъж вероятно ви се е случвало да чувате притеснени приятели, роднини или обикновен човек, които сте срещнали на улицата (може би докато си пали цигара), които са ви заявявали, че трябва да се откажете от вейпването, ако не искате да открият вода в белите ви дробове. Основание за съществуването на този аргумент е следната логика: ако вдишвате пара през деня, вечерта парата ще се натрупа в белите дробове, създавайки известната "вода в белите дробове".

   По-долу ще намерите обяснение на абсурда на това изявление и можете да го използвате, за да дадете достоен отговор, когато отново изпаднете в тази ситуация.

   1. На първо място, "вода в белите дробове" е много общ и неясен начин да се посочат няколко патологични състояния, наречени белодробен оток или плеврален излив, последствията от които могат да бъдат много сериозни.

   2. Парата, произвеждана от е-цига не е водна пара, а аерозол, съставен главно от частици гликол и глицерин във въздуха.

   3. Е-течностите съдържат средно по-малко от 10% вода, поради което един вейпър, който консумира 20 ml е-течност на ден (нека преувеличим нарочно), вдишва максимум 2 ml вода. Да не говорим, че асимилацията е много по-ниска от 100%, което означава, че вероятното количество вода ще бъде още по-ниско от 0,5 ml. Сега нека да вземем също така предвид, че 65% от човешкото тяло е съставено от вода, т.е. човек, който тежи 70 кг, съдържа около 45 литра вода (45 000 ml), към които трябва да се добавят 0,5 ml вода в резултат на "злоупотреба" с електронни цигари.

   4. Белите дробове нормално обменят водна пара с въздуха, намиращ се в алвеолите, за да поддържат алвеоларните повърхности влажни и да балансират водния обмен. През деня един обикновен човек губи около 400 мл вода чрез дишане, дори да не практикува никаква особена физическа активност.

   Вдишването на водна пара означава вкарване в белите дробове на водата в газообразно състояние; тя ще бъде частично абсорбирана, докато частично ще бъде изтласкана чрез издишване. Поглъщаната част от водата влиза в кръвния поток; ако то е в излишък, то тогава ще бъде изхвърлено от бъбреците, кожата или белите дробове.

   Ако - съвсем разбираемо! - не запомните всички тези научно обосновани подробности, винаги можете да отговорите по този начин: "Ако е-устройствата за вейпване наистина бяха рисков фактор, причиняващ "вода в белите дробове", то инхалаторите, SPA и уелнес средствата нямаше да са здравословни, а инструменти за масово унищожение!

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари