Безплатна доставка над 60.00 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, електронно наргиле, никотинова течност, CBD, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   MTL (mouth-to-lung) срещу DL (direct-lung) : какви са разликите?

   %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

   Когато хората за първи път се запознаят с изпаряването, биват заливани от опции за устройства, течности и стилове на изпаряване. Това на което обикновено не се обръща много внимание е начинът по който се изпарява и кой трябва да изберат, особено имайки предвид техният предишен опит с пушенето.

    


   Термините MTL и DL се хвърлят наляво и надясно, като различни устройства биват рекламирани по-подходящи за едното или другото. Ако не сте запознати с тях, тогава ето едно кратко обяснение за уста-гърло-бели дробове (MTL) и уста-бели дробове (DL).

    

    

   mtl-dl-esmoker.bg.jpg

    


   MTL
   Това е начинът с който повечето пушачи са свикнали. Както името подсказва при изпаряване вдишвате парата в устата, задържате за секунда и след това вдишвате към белите дробове, и след това издишвате. Чрез този метод можете да усетите максимални аромата на течността в устата си преди да вдишате парата. Това е и по-добре познатият метод на пушачи на тютюневи цигари. При електронните цигари дръпката е с по-дълга продължителност по желание, отколкото с тютюневите цигари. При MTL вейпърите се наблюдава гравитиране към течности с повече PG (пропилен гликол). Течностите с по-висок процент PG са по-задоволителни като удар в гърлото и са по-подходящи за MTL устройства. Течности със съотношение 50/50 PG/VG са идеални за този начин на изпаряване.

    


   DL
   Директното инхалиране е точно това - точно както поемането на глътка въздух е, само че го правите през електронната цигара. Това е и по-лесен метод, който не изисква много и се свиква лесно с него. Повечето начинаещи го отбягват тъй като смятат че ще се закашлят. Ако не задържате парата в дробовете си, това няма да се случи. Също е отбягван от пушачи на тютюневи изделия защото им се струва неестествен тъй като е различен от начинът по който се пушат тютюневите цигари. Този начин на изпаряване е по-подходящ при устройства с регулируем поток на въздуха (обикновено отворен почти до край или до край). DL изпаряването е по-въздушно и изисква продължително и спокойно вдишване. Течности с по-висок процент на VG (растителен глицерин) са за предпочитане при такъв начин на изпаряване. Това дава по-малко дразнене в гърлото и по-плътна пара. Течности в съотношение 70/30 VG/PG или 80/20 VG/PG са най-подходящи за DL.

    


   По кой начин трябва да изпарявате?


   За повечето нови вейпъри MTL е по-удобният начин в началото. Устройства с по-стегната дръпка и течности с повече никотин са създадени за MTL изпаряване. Бивши пушачи предпочитат този метод тъй като той се доближава до усещането от тютюневите изделия, докато DL изпаряването е доста по-интензивно и доста начинаещи кашлят при първоначален опит. При този метод разходът ви на течност също ще бъде значително по-малък от DL изпаряването.

    


   DL изпарявяането е за онези които искат да "гонят облаци". Също това предоставя възможност за много по-интензивно усещане на вкусове. Много от вейпърите, които са започнали на MTL, преминават към DL.
   Който и начин да изберете, е важно да запомните че той трябва да отговаря на вашите предпочитания.

    

   Оригиналната статия можете да прочетете тук.

    

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари