Безплатна доставка над 60.00 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, електронно наргиле, никотинова течност, CBD, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   В борба с раковите заболявания

   %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

   Специалната комисия за борба с рака на Европейския парламент (BECA) проведе среща и покани водещи експерти по ракoвите заболявания да обсъдят методите за превенция. Озаглавена "Улесняване на здравословния начин на живот: как да се намалят рисковите фактори", срещата се фокусира върху факта че 40% от смъртните случаи, свързани с раковите заболявания в ЕС, могат да бъдат предотвратени.

    

    

   sreshta-eksperti-borba-s-raka-esmoker.bg.jpg

    


   Европейските адвокати за намаляване на вредата от тютюна (ETHRA) съобщават, че професор Уте Монс е обсъждал нуждата да се затегне действащото законодателство на ЕС, по-специално Директивата за данъчното облагане и Директивата за тютюневите изделия. Тя каза, че цигарите са най-опасният продукт поради токсините, създадени при горенето. За съжаление, вместо да акцентира върху предимствата на изпаряването в тази насока, тя се съсредоточи върху насоките на Световната здравна организация и предполагаемите успехи в направата на по-обикновени опаковки на тютюневи изделия. Тя добави, че обикновената опаковка трябва да се разпростира върху всички тютюневи изделия - което ще включва вейп.

    


   ETHRA казва, че е имало няколко евродепутати, които са се занимавали с намаляването на риска и изпаряването: "Катерина Конечна говори за сложния проблем с достигането до изоставени обществени групи. Конечна каза, че въпреки че пълното въздържание може да бъде целта на общественото здраве, то е нереалистично и затова трябва да се помисли за намаляване на вредата.

    


   "Вероника Трилет-Леноар попита за неутрални опаковки, задължителни здравни предупреждения и забрана на аромати за тютюневи изделия. Сара Чердас искаше да знае какви са мненията на експертите относно новите тютюневи изделия и какви доказателства са на разположение на членовете на Европейския парламент, за да им позволят да вземат информирани решения, когато приемат законодателство за тези нови продукти."


   ETHRA беше доволна от приноса на Питър Лийз, "той предложи комисията да бъде по-отворена към електронните цигари."


   "За да подчертае мнението си, той припомни коментарите на експерта на СЗО д-р Шулц пред здравната работна група през февруари, където той каза," няма сценарий, при който електронните цигари да са по-опасни от тютюна (пушенето)".

    


   Тогава професор Чилингирова даде някои "особено проницателни" мисли за намаляване на вредата от тютюна, според ETHRA: "Алтернативите са важни, тъй като ограниченията не работят за тези, които са направили личен избор да пушат, че стигматизирането не е полезна тактика и тези ограничения, които важат за цигарите не трябва да се поставят върху нови продукти. Тя добави, че данните до момента показват, че новите продукти са продукти с намален риск и те са добър вариант за пушачи, които не искат да се откажат."

    


   Потребителската организация, която представлява членове от целия континент, смята, че изслушването е "по-положително от очакваното". Смята се, че тъй като няколко членове на тази "важна и влиятелна" комисия признаха необходимостта от стратегии за намаляване на вредата от тютюна, това "е положително развитие и трябва да бъдете предпазливи оптимисти".

    

   Оригиналната статия публикувана в planetofthevapes.co.uk можете да прочетете тук.

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари