Безплатна доставка над 60.00 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, електронно наргиле, никотинова течност, CBD, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Американско проучване: Преминаването от пушене към изпаряване намаля присъствието на канцерогени

   В сътрудничество между Центъра за ракови заболявания на Университета в Канзас, Калифорнийския държавен университет в Сан Маркос и Университета Браун, изследователите проведоха проучване на случаен принцип, за да сравнят наличието на определени биомаркери при изпаряването спрямо пушенето.

    

    

   izsledvane-prouchvane-elektronna-cigara-america-esmoker.bg.jpg

    

    

   Озаглавено "Ефектът на електронните цигари тип под-система срещу цигари върху излагането на канцерогени сред пушачите от афроамерикански и латиноамерикански произход", проучването се състоя в шестседмичен период на случаен принцип, сравняващо употребата на електронни цигари с традиционната употреба на цигари сред афроамерикански и латиноамерикански пушачи .
   Ръководителят на изследователската програма, д-р Ники Нолен, действа като главен изследовател на обекта.

    


   "Четвърто поколение електронни цигари съдържат високи концентрации на никотин и други привлекателни характеристики, които могат да подпомогнат превключването и да намалят потенциалните рискове за здравето сред пушачите на запалими цигари", каза д-р Нолен. "Искахме да изследваме биомаркерите при излагане и в двете групи и да определим ползата от употребата на електронните цигари."
   Участниците бяха възрастни пушачи, които консумираха най-малко 5 цигари на ден през поне 25 от последните 30 дни в продължение на поне 6 месеца и се интересуваха от преминаване към електронни цигари. Данните бяха анализирани и събрани между 18 септември 2019 г. и 4 септември 2020 г.

    


   Според резюмето на изследването, на изследваните субекти е предложено 6-седмично предлагане на вейп продукти в предпочитаните им вкусове (с 5% никотин), заедно с кратко обучение и планиране на действията за пълно преминаване от запалими цигари към електронни цигари. Докато контролната група беше инструктирана да продължи да пуши както обикновено.

    


   Измерва се намаление на анализираните биомаркери

    


   Събраните данни показват намаляване на анализираните биомаркери. "Първичният резултат беше намаляване на концентрацията на 4-(метилнитрозамино) -1- (3-пиридил) -1-бутанол (NNAL-химично съединение отделяно само при тютюневи изделия причинител на ракови заболявания) в шеста седмица. Вторичните резултати бяха промяна в котинин в урината, остатъчен въглероден оксид, дихателни симптоми , белодробна функция, кръвно налягане, последно 7-дневно потребление на запалими цигари, скорости на превключване (само за групата на електронните цигари) през седмици 2 и 6."
   Нолен посочи, че нивото на намаляване на някои биомаркери е изненадващо. "Това, което беше най-изненадващо, беше степента на промяна, преживяна от хората от групата на електронните цигари", каза д-р Нолен. "Те намалиха NNAL с 64%, въглероден окис(CO) с 47% и дихателни симптоми с 37% в сравнение с тези от контролната група, които продължиха да пушат цигари, както обикновено."
   Двойните потребители също имаха предимства

    


   Освен това, съобщава проучването, ползите не са изпитани само от тези, които са преминали напълно, но и от двойни потребители, макар и в по-малка степен от тези, които са извършили пълно преминаване. "Траекторията на подгрупите с електронни цигари се различава значително по отношение нивата на NNAL и CO. Потребители само на електронни цигари имаха най-изразени промени, последвани от двойни потребители и след това пушачи само на тютюневи цигари. На 6-та седмица потребителите само на електронни цигари имаха значително по-голямо намаление на нивата на NNAL и CO в сравнение с двойните потребители и пушачите на тютюневи цигари. Двойните потребители също имат по-голямо намаление на нивата на CO в сравнение с пушачите само на тютюневи цигари."

    

   Оригиналната статия публикувана в vapingpost.com можете да прочетете тук.

    

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари