Безплатна доставка над 60.00 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, електронно наргиле, никотинова течност, CBD, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Новият доклад на ОЗА (Обществено здраве Англия) потвърждава, че изпаряването е изход от тютюнопушенето, а не вход към него

   Защитниците на изпаряването по целия свят приветстват седмия независим доклад на ОЗА за вейпинга, който потвърждава, че изпаряването е най-често използваният метод за отказване от тютюнопушенето.


   Изготвен от изследователи от известния Кралски колеж в Лондон, седмият независим доклад на ОЗА за изпаряване в Англия, е похвален от експерти за намаляване на вредата от тютюна. Директорът на СВА (Световен Вейп Алианс), Майкъл Ландл, каза, че тези, които продължават да говорят против вейпинга, просто опровергават научните данни.

    

    

   "Днешният доклад на ОЗА е чудесна новина за вейпърите. Имаме допълнително потвърждение, че изпаряването е изход от тютюнопушенето. Тези, които продължават да твърдят, че вейпингът е врата към тютюнопушенето, трябва да отделят време, за да прочетат научните доклади. "Слушайте науката" е нещо, което напоследък чухме много с COVID, но се надяваме, че този път тези които непрекъснато критикуват изпаряването наистина ще го направят. Те не могат да продължават да избират науката, която им подхожда."

    


   СВА заяви, че докладът подчертава следните точки:

    


   "1. Вейпинга е най-популярната помощ (27,2%), използвана от пушачите, които се опитват да откажат тютюнопушенето в Англия през 2020 г.


   2. Повече от 50 000 пушачи спряха да пушат през 2017 г. с помощта на вейпинга


   3. 38% от пушачите смятат, че вейпингът е толкова вреден, колкото пушенето, докато 15% смятат, че вейпингът е по-вреден. "

    


   Нивото на дезинформация сред пушачите е тревожно.

    


   Ландл добави, че дезинформацията сред настоящите пушачи е много тревожна. "Повече от половината пушачи вярват, че вейпингът е по-вреден или толкова вреден като пушенето. Това е огромен проблем. Дезинформацията за вейпинга играе огромна роля в това недоразумение и всички ние трябва да направим всичко възможно, за да го предотвратим."


   След това той се позова на наскоро стартиралото предложение на Европейската комисия за План за борба с рака, който за съжаление има за цел да ограничи изпаряването по същия начин като пушенето. "Към днешна дата Европейската комисия игнорира науката за изпаряването в техния план за борба с рака. Надявам се, че днешният доклад на ОЗА ще бъде сигнал за събуждане, необходим за отказ от идеологическия подход в полза на такъв, основан на доказателства."

    


   Този документ може да се счита за определящ момент за индустрията.

    


   В съответствие с аргументите на Ландл, Обединената Асоциация на Вейп Индустрията в Англия(ОАВИА) заяви, че публикуването на доклада може да се счита за определящ момент за вейп индустрията. "Това е определящ момент за вейп сектора и наистина показва значителния напредък, който е постигнал на фона на значителна дезинформация около индустрията, като ОЗА отново заявява, че възприятията за вредата, причинена от изпаряването, в сравнение с тютюнопушенето все повече се разминава с доказателствата", каза генералния директор на ОАВИА, Джон Дън.


   "Тези последни данни, на които се основава доклада, предоставят неоспорими доказателства за значението на вейпинга за успешното отказване от тютюнопушенето и общественото здраве на нацията. Дън също така посочи редица предизвикателства, на които индустрията и политиците трябва да отговорят."


   ОАВИА посочи, че когато вейпинга навлиза в един от най-важните периоди в историята на индустрията, поради предстоящото преразглеждане на регламентите за тютюна и свързаните с тях продукти след Брекзит, навременният доклад показва големите успехи в намаляването на вредата от тютюнопушенето, свързани с вейп продукти.


   Докладът потвърждава, че във всеки регион на страната честотата на отказване от тютюнопушене сред възрастни пушачи е била по-висока при използването на вейп продукти, отколкото при други продукти, варираща от 49% успех в Югозападна Великобритания до 78% в Йоркшир и Хамбър. "Позовавайки се на данни от Действия за тютюнопушенето и здравето (ДТЗ), прегледът подчертава, че най-честите причини, посочени за употреба на вейп продукти, са отказване от запалими цигари (29,7%), допълнителна помощ след отказване (19,4%) и намаляване на консумацията на тютюн (11,2%)", каза ОАВИА.

    

   Оригиналната статия публикувана в Vapingpost.com може да прочете тук.

    

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари