Безплатна доставка над 39.99 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Електронните цигари смазват продажбите на тютюневи цигари в Нова Зеландия

   Вейпингът "разбива" продажбите на цигари в Нова Зеландия, според благотворителната организация Краят на Тютюнопушенето НЗ (ESNZ). Разкритието предизвика повече призиви за пропорционално регулиране в страната, след като опасенията, че правителственият ход да ограничи ароматите и потенциално ограничаването на нивата на никотин в продуктите за електронни цигари, само ще забавят този успех.

   Благотворителната организация ESNZ анализира доходите на тютюневи компании, публикувани от Министерството на здравеопазването, показвайки, че през миналата година в Нова Зеландия са продадени 2 132 милиона цигари - с 410 милиона по-малко отпреди само две години.

   Благотворителната организация стигна до заключението, че преминаването на повече пушачи към продукти с намалено увреждане, като електронните цигари, би довело до много по-добър резултат. Най-голямата новозеландска компания за вейп продукти обаче, Alt New Zealand, казва, че за съжаление ще бъде по-трудно да се постигне това и то "благодарение" на законодателството, прието от Парламента по-рано този месец.

   "Този ​​бърз спад в продажбите на цигари показва, че вейп продуктите очевидно работят. Прекомерното регулиране на вкусовете обаче ще означава, че продажбите на цигари ще се увеличат. Не е чудно, че тютюневите компании приветстват ограниченията за ароматите, тъй като те просто ще помогнат за запазването на дълголетието на традиционния тютюн", каза Джонатан Девъри, съсобственик на Alt New Zealand и VAPO, пред Planet of the Vapes.

   От август следващата година търговците на дребно като супермаркети и бензиностанции ще могат да продават само три аромата - мента, ментол и тютюн. Тъй като Министерството на здравеопазването вече установява много нови регулации за електронните цигари, нараства опасението, че ограниченията за никотина също могат да бъдат въведени, както се случи в Канада.

   "Успехът на вейпинга и огромното му въздействие върху продажбите на цигари се дължи на достъпността и привлекателността на вейпинга за възрастни пушачи. Възрастните обичат вкусовете, а тези, които успешно преминават от цигари към електронни цигари, се нуждаят от сравним никотин. Ако ограничите и двете, просто затруднявате новозеландците да се откажат от пушенето и това е много лош резултат за общественото здраве", добави Бен Прайор, съсобственик на Alt New Zealand и VAPO.

   Водещите предприемачи във вейп индустрията казват, че новото законодателство за електронните цигари е крачка в правилната посока, за да гарантира високи нива на безопасност на продуктите. Преминаването към ограничаване на вкусовете обаче се противопоставя на всички доказателства.

   "По-рано тази година обширно проучване на ASH разкри много ниски нива на изпарение сред нашите тийнейджъри, като академици от Университета в Окланд и дори помощник-министъра на здравеопазването Джени Салеса заявиха, че в Нова Зеландия няма епидемия от изпаряване сред младежите - и все пак вкусовете ще бъдат ограничени в някакъв погрешен опит да се поправи нещо, което дори не е реалност. Тревожно е, че всичко, което прави, е да подпомага големите тютюневи компании", казва г-н Девъри.

   Той казва, че ниската употреба от непълнолетни отразява успеха на контрола за достъпност, като например куриерски чанти +18, използвани за онлайн поръчки - където куриерите трябва да видят лична карта, преди да предадат пакетите. Тази политика е задължителна за всички национални куриерски компании, която се прилага при доставка на продукти за изпаряване.

   Сега Нова Зеландия призовава правителството да изпълни ангажимента си да работи с местната индустрия за вейпинг продукти, за да гарантира, че окончателните разпоредби в крайна сметка ще помогнат за намаляване на продажбите на цигари занапред.

    

    

   Източник: https://www.planetofthevapes.co.uk/news/vaping-news/2020-09-01_vaping-smashes-cigarette-sales.html

    

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари