Безплатна доставка над 39.99 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Вейп магазините в Италия работят в карантинна обстановка

   Извън Китай Италия е свидетел на най-лошото огнище на COVID-19 в Европа, което принуждава местната власт да въведе някои от най-строгите мерки в целия свят. Всички публични събирания бяха забранени, а училищата и повечето търговски фирми, включително барове и ресторанти, бяха затворени.

   Първоначално вейп магазините са били включени в списъка на търговските обекти, които трябва да бъдат затворени, но д-р Рикардо Полоса обясни защо би било смешно да държат магазинчетата за тютюневи изделия отворени, докато затварят търговски обекти, които продават по-безопасни алтернативи. "Починах си малко и на следващата сутрин пуснах редица изявления ", каза Полоса.

   Основател на Центъра за постижения за ускоряване на намаляването на вредата (CoEHAR) в Катания, Италия, Полоса публикува десетки изследвания по теми, свързани с изпаряването. В интервю за Филтър той обяснява защо смята, че е погрешно да се затварят вейп магазините.

   Професорът посочи, че в тази конкретна ситуация на силна тревожност и стрес хората ще пушат много повече у дома, където са затворени, поради което излагат не само себе си, но и семействата си на рисковете от тютюнев дим, особено децата си.

   Освен това, в страната има хиляди вейпъри, които са бивши пушачи. В случай, че вейп продуктите вече не се предлагат за закупуване, много е вероятно те да прибегнат обратно към тютюнопушенето.

   "Обадих се на Националната асоциация за електронно пушене (ANAFE), която е най-важната организация на производителите на електронни цигари и течности за тях в страната - те имат политически контакти с правителството и чрез тях сигнализирах за тези проблеми. Освен това е изключително несправедливо пушачите да не могат да имат шанса да преминат към продукти с намален риск ", каза Полоса.

   "Най-важното е, че стотици хиляди хора са изложени на риск да се върнат към тютюнопушенето. Според мен това беше важен въпрос за общественото здраве. Също така, много хора с респираторни заболявания са наблюдавали намаляване на симптомите си с изпаряването, а чрез спиране на електронните цигари щяхме да наблюдаваме повишаване на респираторните заболявания. Това би било изключително пагубно за националната здравна система в момент, когато не разполагат дори със свободни легла в интензивното отделение."

   За щастие на 13 март Министерството на здравеопазването и министър-председателят на Италия пуснаха изявление, в което се посочва, че наред с тютюневите магазини, ще бъде разрешено и вейп магазините да останат отворени. "Ние сме дали пример в световен мащаб, че дори нашето правителство, което е имало отношение към вейп продуктите, е било изключително положително в отговор на спешната ситуация на COVID-19. Те приемат много сериозно нуждите на потребителите на електронни цигари в Италия и по този начин признават важността на изпаряването", заключи Полоса.

    

   Източник: https://www.vapingpost.com/2020/03/20/polosa-persuaded-italy-to-exempt-vape-shops-from-covid-19-lockdown/

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари