Безплатна доставка над 39.99 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Циановодород открит в нелегални THC пълнители в САЩ

   Според последни доклади в контрабандни пълнители за електронни цигари с марихуана, продавани на черния пазар в САЩ е открит циановодород. Лаборатория за тестване на канабис в Калифорния е анализирала проби от 18 пълнителя, съдържащи THC - психоактивната съставка на марихуаната - от законни производители и от нелицензирани такива, се посочва в новините на NBC. В пълнителите, произведени от лицензираните компании не са открити никакви тежки метали, пестициди или разтворители като витамин Е, но всичките 10 проби от черния пазар са дали положителни резултати за пестициди и муклобутанил - средство за унищожаване на гъби, което се трансформира в циановодород при нагряване, посочва анализът.

   “Със сигурност не бихте искали да пушите цианид,” казва вицепрезидентът на CannaSafe Антонио Фрейзър пред репортери на NBC.

   Д-р Мелоди Пирзада, детски лекар по белодробни зааболявания при болницата Уйнтроп в Ню Йорк, казва, че наличието на муклобутанил е “много притеснително” и би имало невероятно токсичен ефект за всеки потребител. Д-р Пирзада е притеснена също от наличието на витамин Е ацетат, течност с висока плътност, която понякога е добавяна в марихуановите масла и която също беше намерена в пробите от нелегалните дилъри на пълнителите.

    Продажбите на продукти за вейпване, които съдържат марухуана, са паднали в някои щати с 60 %, докато официалните власти се опитват да разберат с точност каква комбинация от вредни вещества е използвана.

   До момента смъртните случаи в САЩ са вече 13. Още 806 подобни случая са докладвани на територията на цялата страна, като около 77 % от засегнатите са признали употребата на продукти съдържащи THC. Точната причина все още остава неясна.

    

    

   Статията е превод на оригиналната статия в New York Post, която може да прочетете ТУК

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари