Безплатна доставка над 60.00 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Курортни дестинации, в които вейпването е ЗАБРАНЕНО!

   Статията е превод от материала на lonelyplanet.com. Самата статия в оригинал можете да прочетете ТУК!

   ВНИМАНИЕ! Материалът е с дата на издаване в оригинален източник 13 юли 2018 г. Ако оттогава досега са настъпили някакви изменения в законодателствата на посочените страни, екипът на Esmoker.bg поднася своите извинения на читателите и напомня, че статията е превод, а не авторски материал и се отнася до актуалност на събития на датата на оригиналния източник на статията!

    

   Тези ваканционни дестинации са направили vaping незаконнаДокато вейпингът може да бъде напълно ОК във вашата страна, има части от земното кълбо, където притежаването на електронна цигара може да ви доведе до сериозни неприятности. Откакто Световната здравна организация публикува проучване, в което се твърди, че електронните цигари не могат да помогнат на пушачите да откажат вредния си навик, няколко страни са забранили ползването им.

    

   Внимавайте къде сте на почивка.

   В Камбоджа, части от Индия, Ливан, Филипините и Виетнам има строги забрани, които предвиждат строги наказания за онези, които нарушават закона.За един "паф" от електронната си цигара туристите могат да видят как пътуването на живота им живот се превръща във ваканция от ада.

    

   Тайланд има някои от най-строгите закони за вейпване в света, а пътниците, уловени с електронна цигара, могат да се изправят в затвора до десет години. Законите са особено строги в Сингапур, Бруней и Тайван.

    

   Има много сиви зони около законите за вейпване и макар че може да сте чули твърденията на колеги - пътешественици, че не са имали такива проблеми, носейки със себе си електронните си устройства за вейпване в страни, в които това е забранено - повярвайте, не си струва риска. Законодателството, свързано с електронните цигари, може да се различава драстично в различните страни, затова е добре да си "прочетете домашното" , преди да пътувате. За да започнете, ето списък с държави, които са направили вейпването незаконно:

    

   Аржентина: Вейпингът е забранен в Аржентина от 2011 г. насам. Не можете законно да купувате, продавате или внасяте електронни цигари и дори електронните цигари без никотин са забранени.

    

   Бразилия: Бразилското правителство забрани производството и продажбата на електронни цигари през 2014 г. Известно е, че гсе дават глоби за всеки конфискуван продукт.

    

   Бруней: Е-цигарите са незаконни в Бруней през 2010 г. Всеки, който е заловен да използва устройство за пушене в зона за непушачи, може да бъде глобен с $ 300 (€ 256), ако това е първото им нарушение, или $ 500 (€ 427) за последващо нарушение. Личната употреба не е специално обявена за незаконна, но пътниците се съветват да внимават.

   Камбоджа: Електронните цигари са забранени от 2014 г. насам.

    

   Египет: Макар да има много сиви зони около закона, електронните цигари са забранени от 2015 г. и могат да бъдат конфискувани в митниците.

    

   Индия: Електронните цигари са забранени в шест щата, включително Джаму, Кашмир, Карнатака, Пенджаб, Махаращра и Керала. Законите се прилагат стриктно в тези държави. През 2016 г. мъж е осъден на три години затвор и е глобен за предполагаеми продажби и използване на вейпинг устройства в Пенджаб.

    

   Индонезия: Въпреки че пътниците съобщават, че електронните цигари са открито достъпни за закупуване в туристически райони и редица кафенета за електронни цигари работят открито на Бали, вейпингът е забранен в Индонезия.

   Йордания: Електронните цигари, включително тези без никотин, са забранени от 2009 г. насам.

    

   Ливан: Е-цигарите са забранени от 2016 г.

    

   Оман: Докато някои туристи в страната съобщават, че личната употреба все още е разрешена, електронните цигари са забранени от 2012 г. насам.

    

   Катар: Електронните цигари са забранени от 2014 г. и не могат да бъдат внасяни в страната.

    

   Малайзия: Законите за износа в Малайзия могат да объркат пътниците. Въпреки че няма забрана за износа на национално ниво, щатите Джохор, Кеда, Келантан, Негери, Теренгану и Сембилан забраниха продажбата им. Вейпването е незаконно в паркове, бензиностанции и обществени сгради в Селангор и може да доведе до глоба от 2300 долара (€1964 г.) или до две години затвор.

    

   Мексико: Електронните цигари са забранени, тъй като всичко, което прилича на тютюневи изделия, но не е тютюнев продукт, не могат да се продават или внасят в Мексико. Въпреки че за много туристи се знае, че влизат в страната с продуктите без никакви усложнения, има съобщения, че властите конфискуват електронни цигари по различни причини.

    

    

    

    

   Норвегия: Всички продукти, съдържащи никотин, са забранени в Норвегия. Норвежците обаче могат да внасят електронни цигари, ако имат медицинска бележка, за да докажат, че имат нужда от тях, за да спрат да пушат. Пътниците не могат да внасят електронни цигари в страната.

    

   Панама: Въпреки съобщенията, че личната употреба на електронни цигари се толерира, вносът и продажбата на електронни цигари са незаконни и могат да бъдат конфискувани.

    

   Филипините: Електронните цигари са забранени и всеки, който е бил уловен, че нарушава закона, може да бъде изправен в затвора до четири месеца.

    

   Сингапур: Всички вейпинг устройства, консумативи и аксесоари са незаконни за закупуване, продажба или използване от 2010 г. За първото нарушение могат да се прилагат глоби до $ 5000 (€ 4270). Електронните цигари могат да бъдат конфискувани в митниците и се считат за контрабанда.

    

   Тайван: Електронните цигари се класифицират като регулиран наркотик и техният внос и продажба могат да доведат до присъди и глоби.

    

   Тайланд: Тайланд има някои от най-суровите закони за износ в света. Ако ви хванат с електронна цигара, може да ви бъде наложена глоба и потенциално да бъдете осъдени на до 10 години затвор.

    

   Турция: Е-цигарите са забранени в Турция и има съобщения за електронни цигари и принадлежности, конфискувани от пътниците на митниците.

   ОАЕ: Продажбата и вносът на електронни цигари са незаконна. Продуктът ще бъде конфискуван на летището, ако пътниците се опитват да го донесат в страната.

   Уругвай: Продажбата на електронни цигари е незаконна от 2009 г. насам.

   Венецуела: Докато туристи съобщават, че могат да вейпват на някои обществени места, покупката и продажбата на електронни цигари е забранена във Венецуела. Имайте предвид, че на място могат да се налагат глоби.

   Виетнам: Напоследък е забранено да се вейпва във Виетнам и за нарушение могат да бъдат наложени тежки наказания. Заслужава да се отбележи, че много други страни са наложили различни ограничения по отношение на военето, без да налагат пълна забрана.

   Винаги проверявайте правилата, преди да пътувате, за да избегнете проблеми!

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари