Безплатна доставка над 39.99 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   ВЕЙПВАНЕТО няма нежелани ефекти върху кръвта

   През 2012 г. е публикувана научна статия по тази тема. Проучването, проведено от Андреас Д. Фурис и негови сътрудници има за цел да покаже дали съществува разлика в ефекта от пушенето на цигари и вейпването на електронни цигари върху кръвта.

   Това проучване се фокусира специално върху промените в броя на белите кръвни клетки преди и след активна сесия за пушене - респективно - вейпване. Проучването също така сравнява ефектите при използването на традиционни цигари с тези, свързани с употребата на електронни цигари. Резултатите показват увеличен брой на белите кръвни клетки в продължение на поне един час след пушенето на традиционна цигара. Същият растеж се регистрира дори след пасивно тютюнопушене.

   Какво се случва при вейпване на електронни цигари?

   Абсолютно нищо! Броят на белите кръвни клетки остава непроменен както при активно, така и при пасивно изпаряване (вейпване) на електронно устройство.

   Какво означава това?

   Белите кръвни клетки са основният механизъм за защита на нашето тяло и увеличаването на броя на тези клетки обикновено се дължи на инфекция. Фактът, че белите кръвни клетки се увеличават при използване на традиционната цигара (активно и пасивно пушене) означава, че това е риск за тялото.

   Обратно - този вид риск не може да бъде свързан с електронните цигари.

    

   Статията в оригинал, заедно с линк към пълните резултати от изследването можете да видите ТУК

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари