Абонирай се сега за да
получаваш по имейл нашите
невероятни промоции!
Безплатна доставка над 39.99 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
BGN
 • USD
 • EUR
 • BGN
  Филтри

  Категории

  Анкета

  Истината за електронните цигари

  Дата: 09 Яну 2018

  "Купихте ли си електронна цигара или друго устройство за вейпване, за да си помогнете да се откажете от тютюнопушенето? А стои ли вашата електронна цигара все още прилежно опакована в чекмеджето? Тази статия е за вас!

  Статията е превод на статия от сайта http://the-ecig-science.org/

  Искате ли да преминете към e-уствойство за вейпване, но все още имате някакви съмнения? Тогава тази книга е за вас!

  ***

  Това е превод на описанието на новата книга "La verità sulla sigaretta elettronica" (италианската версия на "Истината за електронната цигара"), написана от Фабио Беатриче, директор на Сан Джовани Бош - Център против тютюнопушенето в Торино, в сътрудничество с Йохан Роси Мейсън, журналист, който работи в областта на научните открития.

  Книгата (на Amazon се предлага версията на Kindle - само италиански език) се фокусира върху ръководеното и съзнателно използване на електронната цигара като полезен инструмент в борбата с тютюнопушенето.

  Авторите искат да позволят на хората да разберат, че човекът, който започва да използва електронна цигара, не се очаква да спре да пуши като по команда. Това е най-лошият начин да започнете да отказвате циарите и вероятно ще доведе до ранно изоставяне на електронната цигара.

  Книгата се основава на резултатите от изследване, публикувано през ноември 2014 г. и проведено от изследователите на Обсерваторията за тютюнев дим, алкохол и наркотици на Италианския национален институт по здравеопазване и на болницата за борба с тютюнопушенето San Giovanni Bosco в Торино.

  В анкетата са участвали 34 доброволци. Всички те са наети от Центъра за борба с тютюнопушенето на болница "Сан Джовани" в Торино сред онези, които са обявили, че пушат най-малко 20 цигари на ден и не успяват да се откажат от тютюнопушенето.

  На всеки участник е била предоставена електронна цигара и всички били запознати с процедурите за използване и поддръжка. На тях също така им било подробно обяснено как се абсорбира никотинът, съдържащ се в еектронните цигари, от човешкия организъм и какво се случва с биохимичните процеси в организма след това.

  От проучването се установило, че след един месец употреба 74% от пациентите използват само електронната цигара; 18% използват електронни цигари и тютюневи цигари, но драстично ги намаляват (максимум 5 цигари на ден). Само 8% се завръщат на пушенето.

  След четири месеца резултатите били следните: 50% от участниците използват само електронната цигара; 24% - както цигари, така и устройстов за вейпване, а 26% - пушат.

  Остави мнение/коментар

  Код за сигурност
  • Все още няма коментари

  Нови продукти

  Върни До Горе