Безплатна доставка над 39.99 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Истината за електронните цигари

   "Купихте ли си електронна цигара или друго устройство за вейпване, за да си помогнете да се откажете от тютюнопушенето? А стои ли вашата електронна цигара все още прилежно опакована в чекмеджето? Тази статия е за вас!

   Статията е превод на статия от сайта http://the-ecig-science.org/

   Искате ли да преминете към e-уствойство за вейпване, но все още имате някакви съмнения? Тогава тази книга е за вас!

   ***

   Това е превод на описанието на новата книга "La verità sulla sigaretta elettronica" (италианската версия на "Истината за електронната цигара"), написана от Фабио Беатриче, директор на Сан Джовани Бош - Център против тютюнопушенето в Торино, в сътрудничество с Йохан Роси Мейсън, журналист, който работи в областта на научните открития.

   Книгата (на Amazon се предлага версията на Kindle - само италиански език) се фокусира върху ръководеното и съзнателно използване на електронната цигара като полезен инструмент в борбата с тютюнопушенето.

   Авторите искат да позволят на хората да разберат, че човекът, който започва да използва електронна цигара, не се очаква да спре да пуши като по команда. Това е най-лошият начин да започнете да отказвате циарите и вероятно ще доведе до ранно изоставяне на електронната цигара.

   Книгата се основава на резултатите от изследване, публикувано през ноември 2014 г. и проведено от изследователите на Обсерваторията за тютюнев дим, алкохол и наркотици на Италианския национален институт по здравеопазване и на болницата за борба с тютюнопушенето San Giovanni Bosco в Торино.

   В анкетата са участвали 34 доброволци. Всички те са наети от Центъра за борба с тютюнопушенето на болница "Сан Джовани" в Торино сред онези, които са обявили, че пушат най-малко 20 цигари на ден и не успяват да се откажат от тютюнопушенето.

   На всеки участник е била предоставена електронна цигара и всички били запознати с процедурите за използване и поддръжка. На тях също така им било подробно обяснено как се абсорбира никотинът, съдържащ се в еектронните цигари, от човешкия организъм и какво се случва с биохимичните процеси в организма след това.

   От проучването се установило, че след един месец употреба 74% от пациентите използват само електронната цигара; 18% използват електронни цигари и тютюневи цигари, но драстично ги намаляват (максимум 5 цигари на ден). Само 8% се завръщат на пушенето.

   След четири месеца резултатите били следните: 50% от участниците използват само електронната цигара; 24% - както цигари, така и устройстов за вейпване, а 26% - пушат.

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари