Безплатна доставка над 60.00 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, електронно наргиле, никотинова течност, CBD, shake and vape, вейп устройства, батерии, наргилета, тютюн за наргиле, чашки за наргилета, въглени за наргилета и аксесоари за наргилета
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   ASH анализира употребата на електронни цигари сред възрастни във Великобритания

   %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

   Наскоро пуснат фактологичен лист от Действия относно тютюнопушенето и здравето (ASH), анализира как поведението на електронните цигари при възрастните се е развило от 2010 до 2021 г.

    

    

   godishen-vape-otchet-esmoker.bg.jpg

    


   Данните за съставяне на информационния лист са взети от годишно проучване, Smokefree GB, проведено за ASH от YouGov. Проучването започна да събира данни за поведението при употребата на електронни цигари сред възрастни на 18 и повече години през 2010 г. Моделите на употреба бяха обобщени, както следва:

    

   ⦁ След спад миналата година ,за първи път делът на възрастното население, използващо електронни цигари, се е увеличил тази година до 7,1%, също както през 2019 г., възлизайки на 3,6 милиона души.
   ⦁ Близо две трети от настоящите вейпъри са бивши пушачи (64,6%) и делът продължава да расте, докато делът, които също пушат (известни като двойни потребители), е спаднал до 30,5% през 2021 г.
   ⦁ Делът на възрастните пушачи, които никога не са опитвали електронни цигари, продължава бавно да намалява до 30,1% през 2021 г., докато делът на пушачите, които са настоящи потребители, е стабилен.
   ⦁ По-малко от 1% от не-пушачите са настоящи вейпъри (което възлиза на 4,9% от вейпърите).

    

    

   Докладът също така посочва, че докато повечето пушачи преминават към продуктите, за да се откажат от тютюнопушенето, други все още вярват, че вейпингът е толкова вреден, колкото и пушенето:

    

    

   ⦁ Както и в предишни години, основната причина, посочвана от бившите пушачи за вейпинга, е да им помогнат да се откажат (36%) и след това да предотвратят рецидив (20%).
   ⦁ Основната причина, посочена от настоящите пушачи на цигари, е да намалят (26%), след това да им помогнат да се откажат (17%) и да предотвратят рецидив (14%).
   ⦁ Близо една трета от пушачите неправилно вярват, че вейпингът е повече или еднакво вреден като тютюнопушенето (32% в сравнение с 34% през 2020 г.).

    

    

   Системите с отворени резервоари остават най-популярният тип устройства

    

   Информационният лист посочва, че системите с отворени резервоари остават най-популярният тип електронна цигара. По отношение на продуктите с капсуловани подове с течност Vype е най-популярен, а Juul е на второ място. Интересното е, че повечето вейпъри използват по-ниски концентрации на никотин в своите устройства и мнозинството са намалили тази концентрация допълнително през годините.

    

    

   Документът разкрива и други интересни данни, като различия в употребата според социално-икономическото разпределение, възраст и статус на тютюнопушенето. "Повече от половината от настоящите вейпъри, които са бивши пушачи (53,8%) през 2021 г., казаха, че са употребявали повече от 3 години, в сравнение с 18% през 2017 г., когато започнахме да питаме бившите пушачи от колко време са вейпъри.

    

   ⦁ 12,7% са употребявали за под 1 година
   ⦁ 33% са употребявали от 1-3 години
   ⦁ 53,8% са употребявали повече от 3 години”

    


   Оригиналната статия публикувана в vapingpost.com можете да прочетете тук.

    

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари