Безплатна доставка над 60.00 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, електронно наргиле, никотинова течност, CBD, shake and vape, вейп устройства, батерии, наргилета, тютюн за наргиле, чашки за наргилета, въглени за наргилета и аксесоари за наргилета
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Пандемията и изпаряването

   %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

   Нова статия на изследователи от Университетска Колегия Лондон разглежда COVID-19 и изпаряването. Така завършва една година, в която мнозина са се опитвали да демонизират електронните цигари, но това проучване не показва връзка между изпаряването и диагностицирането или съмнение за заразяване с вируса. То последва проучване от Германия, което показа, че пушачите са далеч по-малко склонни да бъдат диагностицирани с вируса.

    

    

   pandemiq-izparqvane-esmoker.bg.jpg

    


   Широко се приема, че изпаряването е много по-малко опасно от тютюнопушенето и въпреки това  все още е ключов заподозрян, тъй като пандемията нараства. Много органи за обществено здраве не съобщават факти и се налага Обществено здраве Великобритяния да приложи някой изяснения.

    


   Димитра Кейл, Александра Хербек, Олга Перски, Сара Джаксън, Джейми Браун и Лайън Шахаб проведоха продължило няколко месеца разследване, за да проверят дали има връзка между изпарението и диагностицирането на заразяване с вируса или вейпъри, подозирани, че са се заразили.

    


   Авторите установяват, че няма разлика между хора, които никога не са изпарявали, настоящи вейпъри и бивши вейпъри. Те също така откриха, че около 50% от анкетираните вейпъри са променили поведението си на изпаряване, след като е настъпила пандемията. И накрая тези, които съобщиха за засилено желание да се откажат от изпаряването, казват също, че това се дължи отчасти на страха от болестта.

    

   • 17.4% от вейпърите спират заради опасения от заразяване с COVID-19
   • 40.7% от отказалите се обмислят да започнат отново
   • 48.3% от вейпърите не са променили начина си на изпаряване
   • 42% са увеличили консумацията си на течности по време на първият локдаун
   • 9.7% намаляват количеството на течности за електронни цигари, които са използвали

    


   Здравното поведение по време на пандемията разглежда данни, предоставени от 2791 възрастни в Обединеното кралство, 75% от които никога не са пушили / никога не са били вейпъри.

    


   Те самостоятелно докладват данни за "социалдемографски характеристики, диагностициран / подозиран за COVID-19, статус на изпаряването, промени във изпаряването и мотивация за отказ от изпаряването след COVID-19".
   Бившите вейпъри, които обмислят да се заемат отново с изпаряването, го правят, защото съобщават, че са "отегчени", "борят се с глада към пушенето/изпаряването" и "се чувстват стресирани".

    


   Екипът стигна до заключението: "Сред възрастните във Великобритания самоотчитането на диагностициран / подозиран за Covid-19 не е свързано със статуса на изпаряване. Половината от настоящите вейпъри променят консумацията си на изпарение след Covid-19, като мнозинството отчита увеличение, а малцинство е мотивирано да спре поради Covid-19.

    

    

   Оригиналната статия публикувана в planetofthevapes.co.uk можете да прочетете тук.

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари