Безплатна доставка над 60.00 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, електронно наргиле, никотинова течност, CBD, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   АМЕРИКАНСКО ПРОУЧВАНЕ ПОКАЗВА, ЧЕ И НАЙ-ЗАКОРАВЕЛИТЕ ПУШАЧИ СЕ ОПИТВАТ ДА ОТКАЖАТ ЦИГАРИТЕ

   %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

   Базирано на оригиналната статия от vapingpost.com на Диан Каруана. Статията можете да прочетете ТУК

   Изследователи от Училището по обществено здраве към Държавния университет в Джорджия призовават регулаторните органи да обмислят нови правила, в които са отсъства „загубата на удоволствие“ от страна на пушачите при спирането на цигарите. Вместо това трябва според тях в регулациите трябва да се придаде повече тежест на факта, че повечето пушачи са недоволни от своя пристрастяващ навик.
   Проучването, озаглавено "Преоценка на значението на "изгубеното удоволствие", свързано с прекратяването на тютюнопушенето: Последици за социалното благосъстояние и политиката", е публикувано в списание Tobacco Control. След анализ на данни от 1284 пушачи в САЩ, изследователи от Центъра за регулиране на тютюнопушенето на Държавния университет в Джорджия, САЩ (TCORS) са установили, че над 80% от участниците в проучването са били недоволни от тютюнопушенето и съжалявали, че някога са възприели този навик.

    

    

   https://esmoker.bg/userfiles/blog_article_images/image_3f4b8af1bfcba73e056bfd95dbe7046a.jpg

    


   "Повече от 80% от настоящите пушачи съобщават за високо (22,5%) или много високо (59,8%) недоволство поради невъзможност да се откажат от възприетата зависимост и съжаляват, че са започнали да пушат. По-високите нива на недоволство не се различават значително по пол, възраст, етническа принадлежност, образование или доходи", се казва в проучването.


   Когато са помолени да вербализират първата мисъл, която им идва на ум, когато си мислят за цигари, сред най-често срещаните отговори са: „рак“, „пристрастяване“, „гаден“, „вонящ“, „скъп“, „опасен“ и „глупав“.
   Регулаторите не трябва да приемат, че пушачите свързват отказването на тютюнопушенето със "загуба на удоволствие".   Изследователите посочват, че броят на пушачите, които са недоволни от пристрастеността си, значително надвишава броя на пушачите, които желаят да запазят навика си да пушат тютюневи цигари - а регулаторните органи следва да имат това предвид. "Тези недоволстващи пушачи биха могли да получат значително подобрение по критерия „общо благосъстояние“, ако новите правила им помогнат да понижат притесненията си от последиците за тяхното здраве, свързани с ефектите от навика им да пушат тютюневи цигари", заключава се в проучването.

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари