Безплатна доставка над 60.00 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, електронно наргиле, никотинова течност, CBD, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   България: един на всеки 20 души вейпва ежедневно!

   %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

   В България, втората държава от ЕС по честота на тютюнопушене в ЕС, един от всеки 20 души вейпва ежедневно. Според тези данни, нивото на хората, които вейпват, процентно е по-високо на тези в Обединеното Кралство.

    

   Статия от Саймън Розелат за vapingpost.com

    

   Оригинала на статията можете да прочетете ТУК

    

   4.6% от българите използват електронни устройства за изпаряване

    

    

   https://esmoker.bg/userfiles/blog_article_images/image_359660c30526b74f270b6d05627b0a64.jpg

    

    

    Business intelligence office публикува данни, подадени от Министерството на Здравеопазването на Република България. От тях се вижда, че 4.6% от българите ежедневно вейпват, като процентът на мъжете е 4.9% срещу 4.3% за жените. Казано с други думи, един от 20 души в България използва ежедневно изпаряващи устройства за вейпване, а 13.2% от хората казват, че са пробвали е-цигара или мод.

    

   Сред вейпърите 42.8% използват устройствата в места, на които тютюнопушенето е забранено. 22.5% от тях считат, че електронните цигари и техните разновидности са средство за отказване на тютюневите цигари и 11.8% от тях са преминали от тютюневи цигари към електронни устройства, защото вярват, че така правят нещо полезно за своето здраве, тъй като вейпинг устройствата според тях са по-здравословни от запалимите тютюневи цигари.

    

   България, която, както знаем, е страна с население от 7 млн. души, хората, които вейпват ежедневно, е 4.6%, което е по-високо от процента жители на Великобритания, които изпаряват ежедневно – 3.6%.

    

   31.4% от хората в страната пушат ежедневно тютюневи цигари

    

   В проучване, чиято цел е да се установи нивото на общественото здраве в България, става известно, че България е втората в Европейския съюз нация по брой на пушачи на цигари с 31.4% ежедневни пушачи. На първо място пред нея е единствено Гърция, по данни на Евробарометър 2015.

    

   Коментар на Esmoker.bg – Тези данни могат единствено да ни радват, тъй като нашите ежедневни усилия са насочени към посочването на алтернатива на тютюнопушенето към пушачите на тютюневи цигари и създаване на максимално лесен, удобен и евтин начин за пробването на устройствата за вейпване от всеки пушач в България, който е навършил 18 години и желае да се избави от зависимостта си към тютюневите цигари.

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари