Безплатна доставка над 39.99 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Опасно решение за електронните цигари в Дания

   Дания извести за намерението си да постави сурови ограничения върху изпаряването на уебсайта на Европейската комисия. Независимо от страната на произход, вейпърите могат да добавят своите конструктивни коментари, за да се опитат да убедят нацията да не тръгва по този невеж път.

   Законопроект 2020/228 / DK предлага:

   • Забрана за показване на вейп продукти, които да не бъдат видими за потребителите в пунктовете за продажба;
   • По-строга забрана на рекламата и спонсорството, свързано с вейп продукти;
   • Стандартизирани опаковки за вейп принадлежности и течности. Те трябва да имат еднакъв външен вид - "Производителят и наименованието на продукта трябва да се появяват по стандартизиран начин, логата да не се открояват и цветът и т.н. на опаковката да бъдат стандартизирани";
   • Забрана на аромати, различни от вкуса на тютюн и ментол;
   • Схема за регистрация на търговци на дребно, продаващи хардуер и течности.

   Дания обосновава подхода като "предназначен да спре и предотврати тютюнопушенето и никотиновата зависимост сред децата и младите хора и споразумението прилага редица инициативи, за които от няколко години настояват асоциациите на пациентите и професионалистите".

   Този фокус върху "младите хора" пренебрегва, че преобладаващото мнозинство от хората, които са непушачи, са бивши пушачи и този подход ще разубеди настоящите пушачи да преминат в бъдеще.

   Новият никотинов алианс пише: "Идеята, че забраната на ароматните е-течности би имала ползи за здравето, не се основава на нищо друго, освен предразсъдъци и предположения. Големите спадове в разпространението на тютюнопушенето, причинени от използването на по-безопасни никотинови заместители, са предизвикани от огромното увеличение на избора на начини за консумация на никотин. От една страна имате продукт, който изгаря тютюн и убива милиони, от друга страна имате алтернатива, която предлага по-добър вкус и не убива милиони хора.

   "Дания иска строго да ограничи избора си за по-здравословната алтернатива, като същевременно оставя опасния продукт недокоснат?“ - Това е пълна лудост.

   "Няма смисъл да забранявате продукти, които отдалечават възрастните от тютюнопушенето, като предлагат по-приятни вкусове. Защо Дания смята, че ограничаването на ароматите само на тютюн и ментол може да помогне на хората да се откажат от тютюнопушенето? Това е като да лекуваш алкохолик, като му даваш бира.

   "Ако Дания иска сама да наложи политика на самоунищожение, това е добре, но този вид глупости не трябва да бъдат допускани да се разпространяват в останалата част от ЕС. Най-доброто нещо, което бихте могли да направите за здравето на милиони европейски хора и пушачи, които биха желали да се откажат, е да отхвърлите това предложение, така че да не създава прецедент за всички държави-членки."

   Националният център на Обединеното кралство за спиране на тютюнопушенето и обучение моли "датските власти да не пристъпват към забрана на ароматите, която би ограничила наличието на аромати, по-приятни от тютюна и ментола. Привличането на възрастните пушачи към изпаряването е от ключово значение за намаляване на вредите от пушенето на традиционен горим тютюн.

   "В Обединеното кралство нямаме доказателства младите хора да се изкушават да изпаряват, ако не са пушили, но възрастните са направили изпаряването най-успешният начин за спиране на тютюнопушенето. Моля, не отказвайте датчаните да преминат към изпаряване и да не се връщат към тютюневите изделия. Правят го, защото не искат да умрат от болест, свързана с тютюнопушенето."

    

    

   Източник: https://www.planetofthevapes.co.uk/news/vaping-news/2020-07-22_dangerous-danish-decision.html

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари