Безплатна доставка над 60.00 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Поглед към вейп регулациите с оглед на безпокойството на потребителите

   Последните случаи в Съединените щати предизвикаха опасения относно безопасността на електронните цигари. Властите продължават усилията си да стигнат до дъното на тази нова здравна криза, като витамин Е ацетат е идентифициран като проблемно вещество. Предвид това много потребители разбираемо се питат как могат да бъдат сигурни в продуктите, които използват.

   Въпреки, че електронните цигари са добре установени в много страни, съществуват големи разлики между начина, по който САЩ ги регулират в сравнение с други региони като ЕС. В допълнение, към днешна дата няма универсални продуктови стандарти в тази сравнително нова, но бързо растяща продуктова категория. Това, което напомня последните случаи в САЩ, е важността на наличието и прилагането на стабилни и ефективни регулации, които гарантират високи стандарти на продуктите.

   Въпреки, че единственият начин за пълно премахване на всички рискове за здравето, свързани с тютюневите и никотиновите продукти, е да не ги използвате изобщо, има все по-големи доказателства, че по-новите устройства като електронни цигари могат да предлагат по-нискорискова алтернатива на пушенето на цигари. Това е така, тъй като се знае, че повечето рискове, свързани със здравето, свързани с тютюнопушенето, се причиняват от токсините, отделени по време на процеса на изгаряне на тютюн. По-новите продукти като електронни цигари, тютюн за дъвчене, никотинови дражета и продукти за нагряване на тютюн не включват горене, докато електронните цигари дори не съдържат тютюн. След проблемите в САЩ, Здравната Организация в Англия (PHE) поддържа, че макар да не е напълно безрисково, изпаряването е поне 95% по-малко вредно от тютюнопушенето.

   Мнозина питат защо здравната криза в САЩ не се е осъществила от тази страна на Атлантическия океан. Европа има някои от най-големите пазари в света за електронни цигари и течности - Великобритания, Франция и Германия, например - все още не е имало съобщения за такива инциденти в тези държави-членки досега.

   "След проблемите в САЩ, PHE поддържа, че макар да не е безрисково, изпаряването е поне 95% по-малко вредно от тютюнопушенето," казва д-р Крис Проктър.

   В крайна сметка повече правителства трябва да прилагат подходяща регулация, гарантираща, че производителите спазват съществуващото законодателство за батерии и електронни устройства. Освен това, задължителните стандарти за съставките и емисиите на електронни цигари са задължителни. Трябва да има далеч по-голям диалог между всички страни, участващи в индустрията, включително производителите, регулаторите и научната общност с една и съща основна цел - безопасността на потребителите.

   Правителствата трябва да играят своята роля, като въведат подходяща регулация по отношение на изпитването и докладването на съставките на електронните цигари и като осигурят прилагане на тези изисквания. От своя страна, производителите трябва да гарантират, че спазват разпоредбите и разработват и произвеждат продукти в съответствие с най-високите стандарти за качество.

   Последното парче в пъзела са самите потребители, които трябва да бъдат обучени за важността на закупуването на вейп продукти от реномирани магазини и производители и че те не трябва да подправят продуктите по никакъв начин.

    

    

   Източник: https://www.euronews.com/2019/11/27/the-eu-needs-to-turn-up-the-heat-on-vaping-regulations-to-protect-consumers-from-harm-view 

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари