Безплатна доставка над 60.00 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Какво представляват никотиновите соли?

   1. Какво е свободен никотин?

   Никотинът в тютюневите листа има химичната структура на сол. Солта се произвежда при химическа реакция от позитивен заряд (киселина) и отрицателен заряд (база). Химичната структура на никотина е образувана от слаба база, която е съставена от отрицателно заредени частици. Като база тя търси положително заредени частици (протони), които да я стабилизират и йонизират. Никотинът в тютюневите листа или йони не е най-ефективният начин за набавяне на никотин в организма, защото йоните се придвижват трудно през органични мембрани и не се изпаряват лесно. Открито е, че ако никотинът се депротонизира (с амоняк), т.е. да се премахне положителния заряд, никотинът се връща в първоначалната си свободна форма и преминава много по-лесно през мембраните в организма. С други думи в свободната си форма никотинът е по-достъпен за белите дробове и мозъка, което го прави по-ефикасен. Откритието за това е на Филип Морис, който също така установил, че депозирайки тютюна със сол като диамониев фосфат, при запалване на цигарата се освобождава амоняк и този процес връща никотина в свободната му форма.

    

   2. Какво са никотиновите соли?

   Никотиновите соли са естествения вид на никотина, намиращ се в тютюневите листа. Никотиновите соли са много по-стабилни и нелетливи от никотина в свободна форма. Никотиновите соли също изискват по-висока температура на изпаряване и йоните не се придвижват толкова лесно до рецепторите, които отговарят за никотина. С други думи това не е най-ефективният начин да се достави никотин на организмът сравнено с депротонизираната му свободна форма (свободният никотин). Пакс Лабс (основана в Щатите през 2007 г. компания за производство на електронни цигари, по-известна със своята цигара JUUL) са открили начин как 50 мг никотин да бъде по-приятен за изпаряване и по-ефикасен от досегашните познати методи. Това е възможно благодарение на една ключова съставка - бензоената киселина. Двете ключови роли на бензоената киселина са:

   а) спомага никотинът да бъде изпаряван на по-ниски температури и също така понижава pH нивата, резултатът от което е по-лек удар в гърлото;

   б) образува се химична реакция, при която никотинът става по-лесен за прием от организма, също както свободният никотин.

   Това означава, че никотиновите соли могат да бъдат изпарявани по-приятно на по-високи нива като например 50 мг и организмът ще абсорбира никотина много по-лесно, отколкото без тази химична реакция. В патентът на Пакс Лабс е упоменато, че такъв химичен процес е възможен само с някои определени киселини. По този начин никотиновите соли могат да заситят по-бързо и по-ефикасно никотиновия глад на тялото, в сравнение със стандартните течности за електронни цигари.

    

   3. Каква е разликата между свободният никотин и никотиновите соли?

   При свободният никотин pH нивата са по-високи, което дава своят ефект върху алкалността на никотина, или с други думи, при течности с по-високо съдържание на свободен никотин, ударът в гърлото става все по-силен, до момент в който вече е неприятен. При никотиновите соли алкалността е по-ниска в следствие на бензоената киселина. Това води до много по-гладко за гърлото изпаряване, в проценти много по-високи от тези на свободният никотин. Втората разлика е начинът, по който двата вида никотин се придвижват през тялото - благодарение на бензоената киселина никотиновите соли се придвижват много по-бързо и много по-ефикасно в тялото, в сравнение със свободния никотин.

    

   4. На какви устройства е подходящо да се изпаряват никотиновите соли?

   Препоръчително е никотиновите соли да се изпаряват в устройства на/с ниски ватове. При по-високи ватове с високо съдържание на никотинови соли, организмът се пренасища твърде бързо и тъй като ударът в гърлото е по-слаб е много по-лесно несъзнателното предозиране.

    

   Източник: https://craftyeliquids.com/blogs/news/nicotine-salt-vs-freebase-why-nicotine-salt-is-the-new-craze

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари