Безплатна доставка над 39.99 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Учени във Великобритания отново поясняват, че изпаряването е по-малко вредно от тютюневите изделия

   Скорошно разглеждане на работата по общественото здраве във Великобритания за последното десетилетие показва предимно разочароващи резултати, но въпреки това, покачването в употребата на електронни цигари беше изтъкнато като един от малкото положителни резултати. За щастие нарастващата употреба на електронни цигари дава "усещането от тютюневи цигари, без това да струва пари на данъкоплатеца".

   Скорошен доклад на Действия за Тютюнопушенето и Здравето (ДТЗ) отбелязва, че въпреки негативната медийна кампания срещу изпаряването, то е спомогнало за увеличаване на броя пушачи, преминаващи към електронни цигари.

   От създаването си през 2012 г.всяка година ДТЗ пуска свое изследване. Последното такова показва, че броят на английските вейпъри се е увеличил от 3.2 милиона през 2018 г. до 3.6 милиона през 2019 г. Също така отбелязва, че 1.9 милиона от посочените 3.6 милиона са преминали успешно само на електронни цигари.

   Новият Никотинов Алианс (ННА) обобщава основните точки от изследването така:

   1. Употребата на електронни цигари продължава да нараства. 7.1 % от пълнолетното население на Великобритания, което представлява тези 3.6 милиона, към момента използва електронни цигари.

   2. Повече от половината (54.1 %) от настоящите вейпъри са бивши пушачи и тези проценти нарастват година след година, докато вейпърите, които също пушат тютюневи цигари (познати като двойни потребители) са намалели до 39.8 % през 2019 г.

   3. Броят на пушачите, които никога не са употребявали електронни цигари, намалява с драстични темпове от 2010 г. до 2014 г. и продължава с по-малки темпове от 2015 г. досега, като през 2019 г. е 34.1 %.

   4. Само 0.8 % от населението никога не са пушили тютюневи цигари, но в момента изпаряват, което представлява 6.1 % от вейпърите.

   Организацията добавя, че имайки предвид нарастващото чувство против употребата на електронните цигари и дезинформацията за относителната безопасност на устройствата за жалост нараства. "През 2018 г., за първи път от 2015 г. поне половината от обществото е съгласно, че електронните цигари са малко или много по-малко вредни от тютюнопушенето (50% през 2018 сравнено с 43% през 2017). Това твърдение обаче не е запазило добрите си позиции и през 2019 г. и само 45% се съгласяват с твърденията от предходни години", се казва в доклада на ДТЗ.

   Междувременно проучване, финансирано от Изследване на Ракови Заболявания Великобритания (ИРЗВ) посочва, че средностатистическата употреба на тютюневи изделия е намаляла с една четвърт между 2011 и 2018 г., което се равнява на приблизително 118 милиона по-малко запалени цигари всеки месец.

    

   Източник: https://www.vapingpost.com/2020/02/03/uk-scientists-point-out-once-again-that-vaping-is-safer-than-smoking/ 

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари