Безплатна доставка над 39.99 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Какво съдържа течността за електронни цигари?

   Това е въпрос, който изглежда обърква доста хора - от вейпъри с добри намерения, които казват, че е просто "водна пара" (не е!), до фанатици по контрол на тютюневите изделия, които крещят "Не знаем какво има в течността!" (да, знаем!), дезинформация и погрешни представи има навсякъде.

   За щастие няма мистерия какво има в течностите за електронни цигари и как се произвеждат. Всъщност съставките обикновено са описани на етикета, както е за всеки друг продукт. Това е законът в ЕС и скоро ще бъде и в САЩ, но реномираните производители на течности спазват това условие от години.

   Така че е лесно да разберете какво има в течностите за електронни цигари, но дали е информативно? Повечето от съставките са с химични названия, което може да е стряскащо - и всъщност не казват каква точно е субстанцията. Това прави лесно създаването на фантасмагорични истории като "В течностите за електронни цигари има антифриз" (пълни глупости - не съдържа!).

   Повечето течности за електронни цигари имат четири съставки, като има някои вариации, но не много. Ако знаете основните съставки, лесно може да забележите наличието на различни такива. Междувременно ето какво може да очаквате, като изливате течност в атомайзера си:

    

   РАСТИТЕЛЕН ГЛИЦЕРИН (VG)

   Течностите, създадени за модерните атомайзери, са с по-високо съдържание на растителен глицерин, или VG(vegetable glycerin) - това може да е до 80% от общия обем. Ако ви е интересно как така от произвеждането на малко количество издишана пара преди време до създаването на големи облаци сега, това е причината.

   Глицеринът е естествена субстанция, която може да бъде извлечена от повечето мазнини. Глицеринът в течностите за електронни цигари идва от растителни масла, за това се нарича VG, но няма особено значение. Една важна забележка е, че въпреки, че се извлича от масла, всъщност глицеринът не е масло. Всъщност е алкохол, което го прави безопасен за вдишване.

   VG е нетоксична безцветна течност без мирис, но със сладък вкус. Има висока плътност и е гъст, което означава, че течности с високо съдържание на глицерин не са подходящи за старите атомайзери или малки клиъромайзери (картомайзери) - твърде гъсти са,за да овлажнят памука добре. Някои течности използват воден глицерин, за да решат този проблем, което всъщност е просто VG с добавена вода.

   Много ежедневни продукти съдържат VG. Използва се в хранителната промишленост като подсладител, също и като влагозадържаща съставка. Много лекарства също го съдържат. Учени го изследват от години и никога не е бил свързан със здравословни проблеми.

   Течностите с високо съдържание на глицерин произвеждат много пара, но с тях усещате по-слаб удар в гърлото.

    

   ПРОПИЛЕН ГЛИКОЛ (PG)

   Повечето от това, което не е VG, в течността ви е пропилен гликол, или PG (propylene glycol). Някои течности съдържат повече PG, те са подходящи за стари картомайзери или клиъромайзери, защото има по-малка плътност.

   PG е алкохол, както VG, и е почти без мирис. Има слаб сладък вкус, но не достатъчно, за да се използва като подсладител. Добавя се към храни и лекарства, за да задържа влагата.

   Едно друго приложение на PG е в антифриза и заради това някои хора твърдят, че в течностите има антифриз. Всъщност това е пълна лъжа. PG е само една от съставките в антифриза и е там, защото не е токсичен, антифриз с база PG е по-малко вреден за деца и домашни любимци. Важно е да се отбележи, че водата също е част от състава на антифриза. Само защото нещо се използва в продукт, който има репутацията на отровен, не означава, че тази съставка е вредна.

   Вярно е, че има връзка между PG и някои дребни здравословни проблеми. PG се изучава от 1940 г. и е класифициран като общо безопасен - при поглъщане или инхалиране няма да ви навреди. Малък процент от хората са чувствителни (алергични) към него, така че ако не се чувствате добре от течност с високо съдържание на PG, сменете с такава, която е с висок процент на VG.

   PG произвежда значително по-малко пара от VG, така че не е популярен сред хората, които искат големи облаци, но е харесван от потребителите, които искат да бъдат дискретни. Пропилен гликолът придава по-добър вкус и има по-силен удар в гърлото.

    

   АРОМАТИ

   Едно от най-хубавите неща на течностите за електронни цигари е широката гама от аромати. Сами по себе си течностите нямат много вкус, затова се добавят, аромати използвани в хранително-вкусовата промишленост.

   Ако има някакви опасения за здравето относно изпаряването, то е предимно заради ароматите. Има някои съставки, които са безопасни за ядене, но не и за инхалиране - например, диацетил. Вследствие на това, индустрията се е постарала да премахне съставките, около които има притеснения. Не използвайте аромати, които се продават в супермаркетите, някои от тях съдържат масла, които са вредни при инхалиране. За максимална безопасност при инхалиране се придържайте към закупуването на аромати от вейп магазини и специализирани производители.

    

   ФАРМАЦЕВТИЧЕН НИКОТИН

   Най-накрая стигнахме до никотина – съставката, която прави изпаряването толкова ефективно при спирането на тютюнопушенето и с която може да задоволите никотиновия глад, без да се налага да палите тютюневи листа. Никотинът също дава добър удар в гърлото и ако това е важно за вас, опитайте по-високо съдържание.

   Въпреки, че има лоша медийна репутация, никотинът всъщност е доста безопасен наркотик. Димът от цигарите е това което вреди, не толкова самия никотин. Токсичен е в много големи дози, но реално няма шанс да се натровите, докато изпарявате. Много преди да достигнете опасни нива, ще ви накара да се почувствате замаян и след това ще получите главоболие. Вейпърите (и пушачите) са много добри в набавянето на точно толкова никотин, колкото им трябва, не повече.

   Обикновено е добре да избягвате течности, които съдържат повече от тези съставки. Витамини, оцветители, добавки като кофеин - тези не спомагат за повишаване качеството на изпаряване и за разлика от ароматите те не са безопасни при инхалиране.

   Важното е да знаете, че ако се придържате към гореизброените съставки, може да очаквате нискорисково и приятно изпаряване.

    

   Източник: https://www.vapingpost.com/what-is-e-juice-made-out-of/

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари