Безплатна доставка над 39.99 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Къде мога да изпарявам по света?

   Къде мога да изпарявам по света?

   Когато електронните цигари бяха представени за първи път на пазара, изпаряването беше чудесен начин да се замени усещането на тютюневата цигари, като бъдат избегнати рисковете от тютюнопушенето. Това можеше да бъде направено по всяко време без ограничение от мястото, но в днешно време, поради скорошните промени в законодателствата на много страни, случаят не винаги е такъв.

    

   Великобритания и Ирландия

   Към момента във Великобритания няма закон, който да забранява изпаряването на публични места. Въпреки, че законите бяха затегнати през 2017 г., не е имало и няма забрана за изпаряването на публични места. Изпаряването е забранено в повечето обществени транспортни системи, включително лондонското метро и наземните влакови платформи. Както е при тютюнопушенето, изпаряването е забранено и на английските летища.

   Индивидуални бизнесмени и собственици могат да решат дали ще позволят или разрешат изпаряването на територията на техните помещения.

    

   Европа

   Въпреки, че продаването на електронни цигари и вейп продукти варира от страна до страна, правилото е, че общо на територията на Европа не е забранено да се изпарява. Вероятно ще намерите разлики в разрешението къде може да се изпарява, в зависимост от това къде се намирате - като например площади или плажове. За пример - в Португалия е забранено изпаряването на обществени места. В някои страни продажбата на устройства и течности е много строго регулирана – примерно в Дания и Финландия е напълно забранено продажбата на течности с никотин.

    

   САЩ

   Както повечето закони в САЩ, къде можете да изпарявате и къде не варира драстично от щат до щат, а понякога дори и на територията на един щат отново може да варира – така, че е по-добре да попитате. Нещо, което е важно да знаете е, че минималната възраст за закупуване и употреба на електронни цигари е 21 г.

   За да ви спестим време - ето някои основни точки:

   • Щатите, в които няма никакви ограничения за изпаряване на закрито са Небраска, Невада, Роуд Айланд и Тенеси.
   • В Калифорния изпаряването е под регулациите на тютюневите изделия, затова бъдете внимателни - политиката за чист въздух е доста строга. Забрана за изпаряване би могло да има дори на места като автобусни спирки и пазари.
   • Северна Каролина - няма никакви забрани и ограничения.
   •  

   Азия

   Бъдете внимателни когато изпарявате в Азия, тъй като законите относно изпаряването варират драстично, от липса на каквито и било забрани и регулация до пълната противоположност.

   Ако пътувате през целият континент бъдете още по-внимателни, като ето и някои основни точки:

   • Отскоро изпаряването е разрешено в Дубай и Бахрейн;
   • Пълни забрани има в Бруней, Източен Тимор, Сингапур, Оман и Катар. Прилагането на тази забрана варира между държавите, но едно е ясно - ако е забранено изпаряването, а Вие вейпвате - нарушавате закона. В някои страни наказанията са доста сериозни, но както всички закони и тези подлежат на промяна по всяко време, затова е препоръчително да проверите предварително.
   •  

   Австралия

   Малко подобно на Щатите, законите варират от регион до регион. Въпреки, че изпаряването започва да се разпознава като добър заместител на тютюневите изделия, в Западна Австралия продажбата на електронни цигари и течности за тях е забранена, но не е забранено внасянето на продукти, закупени от други райони.

   • В Куинсленд използването на електронни цигари с никотин е забранено.
   • Разрешена е употребата на електронни цигари в Ню Саут Уелс, Северна Австралия, Тазмания, в района на столицата и северно от нея.
   • Във Витория ще Ви е нужно медицинско удостоверение за употребата на електронни цигари.

   Отново, както и на другите континенти, използването на открити места трябва да бъде внимателно и е добре да попитате преди това.

    

   Африка

   В по-голямата част от територията на континента не съществуват регулации, с няколко забележими изключения:

   • Южна Африка забрани течности, които съдържат никотин;
   • в Египет продажбата на електронни цигари е забранена, но няма проблем да използвате вашата, така, че се запасете добре.

    

   Южна Америка

   Подобно на Африка, ограниченията са много малко. Макар в някои държави (примерно Уругвай) продажбата на вейп продукти да е забранена, не е забранено да използвате вашето лично устройство. За всеки случай направете проверка преди самото пътуване, тъй като законите се променят често.

    

   Източник: https://greyhaze.co.uk/pages/vaping-around-the-world

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари

   Най-продавани