Безплатна доставка над 39.99 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Проби, взети от въздух с пара от електронни цигари потвърждават, че вторичното изпаряване е безвредно

   Резултати, получени от проби на въздух в малък невентилиран вейп магазин ясно показват, че нивата на токсични субстанции във въздуха, където се изпаряват електронни цигари, са в незначителни нива.

   Калифорнийският Департамент за Обществено Здраве (КДОЗ), взема проби от въздуха във вейп магазини от целия щат, като част от инициативата за установяване на ефектите върху здравето вследствие на излагането на вторично изпаряване.

   Експертът по обществено здраве д-р Майкъл Сийгъл посочва, че пробите за това изследване са взети от сравнително малък и невентилиран вейп магазин, където доста от служителите и 13 клиента са изпарявали активно докато пробите са били вземани, следователно ситуацията се смята за силно излагане на вторично изпаряване. Въпреки тази неблагоприятна обстановка, резултатите са показали незначителни нива на излагане на опасни химикали.

   Основните резултати от изследването на пробите са :

   1. Никотин : незасечен

   2. Глицидол : незасечен

   3. Формалдехид : 7.2 ппб

   4. Диацетил : незасечен от стандартните методи

   5. 2,3-Пентандион : незасечен от стандартните методи

   6. Ацетил бутирил : незасечен от стандартните методи

   7. Ацетоин : незасечен от стандартните методи

   8. Ацетон : незасечен

   9. Етилбензен : незасечен

   10. м,п-Ксилол : незасечен

   11. О - Ксилол : незасечен

   12. Толуол : незасеченю

   13. Ацеталдехид : незасечен

   14. Ацетоннитрил : незасечен

   15. Алфа-пинен : незасечен

   16. Бензол : незасечен

   17. Хлороформ : незасечен

   18. Д-Лимонен : незасечен

   19. Метиленхлорид : незасечен

   20. Метил метакрилат : незасечен

   21. Н-хексан : незасечен

   22. Стирен : незасечен

   Др. Сийгъл посочва, че нивата на формалдехид са същите като тези, намерени във въздух на открито и закрито в базова обстановка и добавя, че единствените други засечени химикали са етанол и изопропил алкохол. "Въпреки, че е проведено при екстремни условия в малък невентилиран вейп магазин с много клиенти и служители, които изпаряват с видими облаци от пара, изследването не е показало никакви опасни нива на опасни химикали. Излагането на остатъчен никотин беше на практика несъществуващо. Излагането на формалдехид не беше по-различно от това на въздуха, който дишаме. Химикали, които обикновено са свързвани с "пуканковите дробове" също не бяха засечени по стандартни методи.", казва Сийгъл.

   "Това изследване показва, че при нормални ежедневни условия вторичното изпаряване не представлява риск за здравето.", заключава експертът по обществено здраве. Той добавя, че въпреки, че самият той стои зад много от регулациите и забраните свързани с изпаряването, базирано на текущите доказателства, той не вижда причина защо правителства по целият свят трябва да забраняват изпаряването на обществени места. "Във връзка с това, аз просто не виждам разумни доказателства към този момент относно твърденията, че за странични хора изпаряването е вредно."

    

    

   Статията е превод на оригиналната статия във VapingPost, която може да прочетете ТУК

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари