Безплатна доставка над 39.99 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Правителството на Великобритания планува да заличи тютюнопушенето до 2030 г.

   Нов план на правителството ще се стреми към заличаването на тютюнопушенето на територията на цяла Великобритания в следващите 11 години.

   Миналият септември главният изпълнителен директор на Обществено здравеопазване на Великобритания (ОЗО) призова Националната Здравна Организация (НЗО) да се стреми към целта Великобритания да бъде независима от тютюневите изделия. ОЗО се стреми да окуражава пушачите на тютюневи изделия да преминават към електронни цигари, тъй като изследванията до момента продължават да подкрепят факта, че електронните цигари са значително по-безвредни от тютюневите.

   Според проучване само за 2018 година 400 000 души са отказали тютюнопушенето във Великобритания, което означава, че остават 6.1 милиона тютюнопушачи или 14.9% от населението. Тази цифра се е понижила в сравнение с 2016 година, когато са били 15.5% и 2011 - 19.8%.

   Базирано на тези данни ОЗО предвижда, че до 5 години само 1 на 10 души във Великобритания ще пуши тютюневи изделия, процентите ще намалеят между 8.5% и 11.7%, и ако темповете се запазят до 2030 година Великобритания ще бъде страна без тютюнопушене.

   Въпреки тези оптимистични цифри, за да е сигурно, че целите ще бъдат постигнати, плановете са в ход. В статия на Дейли Мейл се съобщава от изтекла правителствена информация, че тютюнопроизводителите ще бъдат задължени да заплащат здравословната цена от тютюнопушенето, вместо този товар да тежи към този момент на плещите на местните здравни служби. Допълнително всяка кутия цигари ще съдържа и листовка с информация как да се откаже тютюнопушенето.

   Министри също плануват да използват сериозни мерки в справянето на проблема с черният пазар на евтините тютюневи изделия.

   Много малко лични лекари се чувстват комфортно да препоръчват електронни цигари на възрастни пушачи на тютюневи изделия. Междувременно въпреки усилията на правителството и ОЗО дезинформацията остава широко разпространена дори и във Великобритания. Скорошно проучване установява, че едва 7% от личните лекари се чувстват достатъчно уверени да препоръчват електронни цигари на пациенти пушачи с насрочени операции. Мартин Кулип, попечител на Новият Никотинов Алианс (ННА) посочва , че е нужно повече образоване на докторите.

   "Това е често срещана тема на която се натъквам, където много лични лекари вярват, че изпаряването е по-вредно", казва той. "Изпаряването премахва по-голямата част от вредните химикали - тези които са останали са в много ниски нива - така че вие доставяте никотин на организма в много по-чиста форма." Няма никаква причина лекарите да не могат да препоръчват тези устройства, но ако те не са запознати в намалянето на вредата, то те просто няма да ги препоръчат," добавя Кулип.

    

   ННА: Прогресът не се случва достатъчно бързо

   ННА посочва, че прогресът относно решаването на този проблем не се случва достатъчно бързо. "Много е разочароващо, че все още трябва да водим тези спорове относно недостатъците на здравната система, имайки предвид невероятната подкрепа към изпаряването като опция за пушачите, които искат да преминат към по-безопасен начин да доставят никотин към организма си от групи като, и не само, Кралският медицински колеж, ОЗО, Изследователски център за ракови заболявания Великобритания, Кралското общество за публично здраве и действия относно тютюнопушенето и здравето.

   "Както нашият попечител посочи, липсата на разбиране от личните лекари е повтаряща се тема и не изглежда да изчезва," казва организацията, добавяйки, че докато личните лекари със сигурност разбират, че тютюнопушенето е по-вредно от Терапия за заместване на никотиновият глад, е притесняващо че толкова много все още свързват никотинът с ракови заболявания."Това може да е било разбираема грешка преди шест години, но със сигурност не и сега."

    

    

   Статията е превод на оригиналната статия във Vapingpost.com, която може да прочетете ТУК

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари