Безплатна доставка над 39.99 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   БОЛНИЦИТЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА ПРОДАВАТ ЕЛЕКТРОННИ ЦИГАРИ И ДА ОСИГУРЯВАТ МЯСТО ЗА ВЕЙПВАНЕ

   БОЛНИЦИТЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА ПРОДАВАТ ЕЛЕКТРОННИ ЦИГАРИ И ДА ОСИГУРЯВАТ МЯСТО ЗА ВЕЙПВАНЕ, казват от Public Health England*

   Болниците трябва да продават електронни цигари и да осигуряват на пациентите си места, където те да вейпват, е мнението на експерти от „Публично здраве – Англия“ (PHE).

   Обществено здраве Англия (PHE) каза, че на пациентите трябва да се разреши да се хранят в частни помещения и да купуват устройства за електронна цигара в болнични магазини, за да им помогнат да спрат да пушат обикновени цигари.

   Според тях правителствените служители също трябва да помагат на производителите да лицензират електронните цигари като медицински помощни средства за отказване.

   Радикалните препоръки идват след публикуването на последния независим преглед на PHE на данните от изследвания върху електронните цигари.

   Според данни на експерти всяка година 20 000 пушачи в Обединеното Кралство, които започват да вейпват, отказват тютюнопушенето.

   Една от причините, поради които тези цифри са спрели да се увеличават, може да се дължи на хилядите пушачи, които "неправилно" (цитатът е на PHE)  вярват, че вейпването е толкова вредно, колкото и тютюнопушенето.

   Експертите на PHE в The Lancet заявяват: "Въпреки, че не е без риск, общият риск от увреждане при вейпване се оценява на по-малко от 5% от този при тютюнопушене, а рискът от рак е изчислен на по-малко от 1%."

    

   Превод на статия, оригинал – ТУК. Оригиналното заглавие е запазено

   Автор: news.sky.com

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари