Безплатна доставка над 39.99 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, никотинова течност, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Течностите за електронни цигари са полезни за общественото здраве. Защо е FDAсе бори с тях?

   Течностите за електронни цигари са полезни за общественото здраве. Защо е FDA се бори с тях?

   от Гай Бентли

    | 10 ноември 2018 г. 14:16 ч

   Статията е превод на статия, публикувана от автора в секция „Мнения“  https://www.washingtonexaminer.com/

    

   Следващата седмица Държавната агенция по храните и лекарствата в САЩ ще обяви забрана за продажбата на повечето е-цигарени вкусове в десетки хиляди магазини и бензиностанции в САЩ, според вестник "Вашингтон пост".

    

   Това ще бъде една от поредицата от мерки за справяне с предполагаемите "епидемични" нива на младежиге, които вейпват в американските гимназии. Групи като "Кампания за деца без тютюн" и сега очевидно FDA са избрали така наречените "привлекателни за деца" вкусове на никотинови течности за е-цигари като плодове, сладкиши и десерти като една от водещите причини за скок във вейпването сред тийнейджърите през последната година.

    

   Според критиците на индустрията за електронни цигари, тези аромати са изрично насочени към децата, набират ново поколение никотиново пристрастени хора и имат твърде малко отношение към помагането в отказа от тютюнопушене на възрастните пушачи, които искат да престанат да пушат никотинови цигари и да се ориентират към продукти за вейпване.

    

   Но доклад, публикуван днес от фондацията Reason, показва, че въпреки вълната от истерични медийни истории за обратното, проучванията и академичните изследвания постоянно показват, че плодовете, сладките и десертните ароматизирани никотинови течности за е-цигари са най-популярният избор сред възрастните "ветерани" във вейпинга. Тези вкусове са по-често предпочитани, ако не първият избор за пушачите, които искат да направят превключване от тютюневи цигари към електронни устройства за вейпване. Има също така нарастващо количество изследвания, което предполага, че не само тютюневите аромати са най-популярните варианти сред възрастни вейпъри; те помагат при спиране на тютюнопушенето. Макар да е вярно, че вкусовете могат да играят роля в решението на някои младежи да започнат да изпаряват, наличните изследвания показват, че това е само един от много фактори и често пъти не е водещият от тях.

    

   Независимо от това, на фона на новите данни, които показват внезапно покачване на учениците в гимназията, които са пробвали да вейпват поне веднъж в последните 30 дни, FDA се опитва объркано да направи нещо, а ограничаването на вкусовете за електронни цигари изглежда решение, което е на път да се приложи независимо от въздействието, което може да има на възрастните, опитващи се да приключат с пушенето. Това е и въпреки факта, че експертите от индустрията отдавна признават, че от забраните за овкусените с аромати течности за електронни цигари или достъп до аромати се облагодетелства традиционната тютюнева промишленост.

    

   Големият тютюн е изправен пред най-голямата заплаха за традиционния си бизнес от 50 години насам и не той идва от федералното правителство или от лицата, работещи в сферата на общественото здравеопазване - идват от компании за електронни цигари. Премахването на драматично по-безопасните варианти на никотина като ароматизирани електронни цигари от лесно достъпните магазини и бензиностанциите, докато традиционните цигари могат да се продават точно толкова свободно, както и преди, е поражение за общественото здраве и дава несправедливо и необосновано предимство на традиционните цигари пред електронните.

    

   Като оставим настрана преувеличенията едно нещо трябва да стане ясно: Е-цигарите са продукт за намаляване на щетите, които предизвикват традиционните тютюневи цигари върху организма на пушещите, без вредния дим, което води до смъртта на 480 000 американци годишно. Съществува ясен консенсус, че вейпването е много по-малко вредно от пушенето, а самият комисар на FDA Скот Готлиб е признал, че ако всеки пушач в Америка премине на електронни цигари, това ще бъде значителна победа за общественото здраве.

   FDA определено могат да съберат две и две. Изборът на така предстоящата политика към никотиновите течности за цигари не е между това, да се предотврати децата да вейпват и това, да се помогне на възрастните да спрат да пушат тютюневи цигари. По-скоро, пред FDA стои възможността е да използва авторитета си, за да ограничи достъпа на децата до електронни цигари, като същевременно увеличи максимално потенциала да помогне на пушачите да спрат да пушат. За да бъдат успешни електронните цигари, те трябва да са на разположение във формите и вкусовете, които възрастните пушачи намират в действителност за привлекателни и полезни, и според доказателствата, които имаме до момента, това включва голямо разнообразие от нетрадиционни аромати.

    

   FDA прави правилното решение да не забранява напълно ароматизираните течности за електронни цигари с определени аромати. Изискването за по-добри възрастови проверки за онлайн продажби и наказване на търговците на дребно, които продават електронни цигари и консумативи на децата, са добри стъпки напред, за да се реши проблемът с използването на вейпинг устройства от най-младите. За съжаление, засега всички действия на FDA сочат към по-нататъшно увеличаване на тежестта върху електронните цигари, като същевременно не успяват да разгърнат пълния си потенциал за спасяване на човешки животи.

    

   Guy Bentley (@ gbentley1) е сътрудник в блога на Washington Examiner's Beltway Confidential blog. Той е сътрудник на изследователската свобода за свобода на потребителите във Фондация "Reason", а преди това е бил репортер на Daily Caller.

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари