Абонирай се сега за да
получаваш по имейл нашите
невероятни промоции!
Безплатна доставка над 39.99 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
BGN
 • USD
 • EUR
 • BGN
  Филтри

  Категории

  Анкета

  Ново изследване показва, че вейпването „не засяга“ функциите на белия дроб

  Дата: 13 Дек 2017

  Оригинала на статията от Дъстин Ериксон за churnmag.com прочетете ТУК

   

  Д-р Амир Фарно е асистент-професор  в Университета в Охайо, който специализира в взаимодействията между наночастиците и тялото. Последната му работа бе публикувана миналата седмица и тя е фокусирана именно върху електронните цигари. Загрижени за липсата на разнообразие в проучванията, които разглеждат ефекта на вейпването върху белите дробове, д-р Фарно и неговите колеги решили да предприемат нов подход.

  Важни въпроси, които търсят отговор


  Белодробното повърхностно активно вещество – пулмонарен сърфъктант - се намира в повърхностния слой на белите дробове, което основно намалява нивото на повърхностното напрежение в алвеоларната течност. То покрива по-голямата част от белите дробове и по същество помага да се запази белият дроб структурно здрав. Важно е да се изследва ефектът от тютюнопушенето или вейпването върху този материал, защото всичко, което се вдишва, влиза в пряк контакт с пулмонарния сърфъктант. Основната цел на изследването била да се проследи промяната в способността на това повърхностно активно вещество да намалява повърхностното напрежение, след като белите дробове са били изложени на три основни вещества - нормален въздух, електронна цигара с пара и конвенционален цигарения дим.

  Изследователите са използвали екстракт от клинично повърхностно активно вещество, който се използва за лечение на недоносени бебета. Екстрактът, наречен Infasurf, се поставя върху плоча на Wilhelmy (стандартното устройство / метод за тестване на повърхностното напрежение в лабораторията). В допълнение към тестване на три различни видове вещества, те също решили, че е важно да се провери въздействието на няколко различни аромата на е-течност за електронни цигари (аромати тютюн, мента, и горски плодове). Изследователите били на мнение, че съставките на ароматизаторите на различните вкусове течности биха могли да изкривят в една или друга посока резултатите от изследванията, поради което решили да проверят за различия в данните, използвайки три различни ароматизирани течности за електронни цигари.

  Какви са резултатите?
  След провеждането на тестовете, д-р Фарно и неговия екип установи, че "Парата от електронна цигара, абсолютно без значение от коя ароматизирана електронна течност за е-цигари е изпарена, не повлиява на способността на повърхностното активно вещество да изпълнява своите функции.  За разлика от това, дим от обикновените цигари имаше драстичен, зависим от дозата ефект върху инфасърфа. "

  Тези констатации са фантастична новина за пушачите на електронни цигари, които все още могат да бъдат свързани с ефекта на vaping на белодробната функция.
   

  Остави мнение/коментар

  Код за сигурност
  • Все още няма коментари

  Нови продукти

  Върни До Горе