Безплатна доставка над 60.00 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, електронно наргиле, никотинова течност, CBD, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Холандия: Цигарите ще са забранени в супермаркетите от 2024 г.

   %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

   Правителството на Холандия обяви, че продажбите на цигари и други тютюневи изделия ще бъдат забранени в супермаркетите от 2024 г.
   Очаква се забрана за автомати за продажба на цигари да влезе в сила през 2022 г. Тази мярка е последната от поредица инициативи, насочени към намаляване на местните нива на пушене. Миналия месец влезе в сила регламент за обикновените опаковки, който принуди всички производители на цигари да продават цигари в идентични кафяви опаковки. Освен това цените на тютюна са се повишили с почти 20% тази година, като крайната цел е цената от 10 евро за пакет цигари.

    

    

   holandiq-zabrana-prodajba-cigari-esmoker.bg.jpg

    


   Смята се, че супермаркетите допринасят за 55% от всички продажби на тютюн в Холандия, а се очаква забраната за супермаркетите да премахне около 11 000 от сегашните 16 000 точки за продажба на тютюн в страната, заяви правителството. Преди това се очаква забраната за автомати за продажба на цигари да влезе в сила през 2022 г.

    


   "Това ще предотврати много ненужни смъртни случаи и страдания", заяви заместник-министърът на здравеопазването Пол Блокхуйс в изявление.

    


   Забрана за аромати

    


   Холандското правителство забрани аромати на плодове и десерти при течностите за електронн цигари, позволявайки на пазара само аромати на тютюн. В писмо до парламента държавният секретар Пол Блокхуис от общественото здраве каза, че ароматите на тютюн остават, за да могат пушачите да продължат да използват електронните цигари само като инструменти за отказване от тютюнопушенето.

    


   "Всички видове организации работят много усилено, за да затруднят започването на тютюнопушенето, но отказването да бъде по-лесно. Това също е спешно необходимо, тъй като остава неприемливо 20 000 души да умират всяка година у нас от последиците от тютюнопушенето и около 75 деца започват да пушат всеки ден", каза Блокхуис.

    


   Тази мярка е в отговор на доклад на института Тримбус, който заключава, че електронните цигари са по-вредни от очакваното и че общественото здраве ще бъде в безопастност, като обезсърчи употребата им. В съответствие с аргументите на повечето организации за обществено здраве и намаляване на вредите, институтът препоръча да се ограничи употребата на електронни цигари като инструменти за отказване от тютюнопушене на пушачи, които не могат да се откажат по друг начин.

    


   "Новите прозрения потвърждават, че поколението без тютюнев дим, което е на път, трябва да бъде и поколение без електронни цигари. В това няма място за електронни цигари с всякакви съблазнителни, екзотични вкусове", каза държавният секретар Блокхиус. За съжаление държавният секретар пренебрегва факта, че вкусовете са от решаващо значение за насърчаването на възрастните пушачи да преминат към по-безопасни алтернативи и че поради това забраните за вкус са контрапродуктивни при намаляването на нивата на пушене.

    

    

   Оригиналната статия публикувана в vapingpost.com можете да прочетете тук.

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари