Безплатна доставка над 60.00 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, електронно наргиле, никотинова течност, CBD, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Какво е Shortfill / Shake & Vape и Longfill?

   %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

   Какво е Shortfill / Shake & Vape, Longfill и каква е разликата между тях и течностите за електронни цигари в опаковака от 10 мл.?


   Преди да разгледаме разликите между различните "видове" течности, ще ви обясним какво значи всяка една от тях.

    

    

   shortfill-longfill-technost-elektronna-cigara-esmoker.bg.jpg

    


   Какво е Shortfill или също така познат като Shake & Vape?


   Шортфил е безникотинова овкусена течност в различни разфасовки, вариращи от 30 до 100+ мл. Съотношението на пропилен гликол и растителен глицерин варира в зависимост от това каква серия е решил да направи производителя, но обикновено шортфила е с по-високо съдържания на растителен глицерин (VG). Бутилката, в която се намира течността задължително има по-голяма вместимост което позволява добавяне на един или няколко никотинови шота, обикновено един или два. След/ако добавите никотина, разтръсквате бутилката и тя е готова за консумация. Можете да изчакате един ден или повече, за да се смесят съставките, но можете да започнете да я изпарявате веднага. Това зависи само от вас.

    


   Какво е Longfill?


   Лонгфила е обратното на шортфила. В бутилка с голяма вместимост, като тези на Drip Hacks от 250 мл, има само аромат и нищо друго. В зависимост от вашите предпочитания, никотина може да достигне до 15-16 мг, ако добавите в бутилката само никотинови шотове. Ако искате по-малко никотин, трябва да добавите освен никотиновите шатове и безникотинова база. Ако пък не искате никакъв никотин, добавяте само безникотинова база. Слад като сте смесили всички съставки я оставяте да "отлежи" като времето зависи изцяло от препоръката на производителя, а ако няма такава информация, оставете течността поне за една седмица на тъмно и прохладно място. След това е готова за консумация. Без добавяне на никотинове шотове и/или безникотинова база лонгфила, не може да бъде изпаряван.

    


   Какво са течностите за електронни цигари в разфасовки от 10 мл.?


   В друга статия разгледахме подробно за тяхното съдържание, която можете да видите тук. Накратко течностите за електронни цигари в 10 мл бутилки са готови за изпаряване без да добавяте абсолютно нищо в тях. В повечето от тях има никотин, но се предлагат и в безникотинов вариант.

    


   Какви са разликите между всички?


   Шортфила ви дава опцията да закупите по-голямо количество течност, в която може да бъде добавен никотин и да започнете да я изпарявате веднага. Ограничението е че нивото на никотин може да бъде не повече от 6 мг (по-рядко срещано до 10 мг) и в повечето случаи шортфила е с по-високо съдържание на растителен глицерин. Това прави течността в шортфила по-гъста и ако изпарителят на вашето устройство е чувствителен към по-гъсти течности, тогава трябва да попитате за по-балансирана течност - 50 VG / 50 PG.

    


   Лонгфила ви предлага възможност за по-високо ниво на никотин, съотношение на пропилен гликол и растителен глицерин според вашия вкус и повече крайно количество течност. Недостатъкът е в това че след смесване на всички нужни съставки, трябва да изчакате тези съставки да се смесят преди да започнете да изпарявате течността. Можете да започнете да изпарявате веднага, но ароматът ще бъде доста притъпен и неудовлетворяващ. Ако планувате течностите си и ги застъпвате (ако имате течност за една седмица, вземете си още ,забъркайте я и я оставете) този негатив изчезва.
   Течностите в разфасовки от 10 мл. са готови за употреба веднага без допълнително закупуване на никотинови шотове и без бъркане. Те предлагат опцията да сменяте и пробвате различни аромати често, да пробвате различен никотин (свободен никотин или никотинови соли) по вид и сила, а и са удобни за носене.

    


   Каква течност ще изберете в крайна сметка зависи само от Вас, но винаги имайте предвид че вашите потребности ще се различават от тези на някой друг. Това зависи от устройството което използвате, начинаещ вейпър ли сте или не, какво е нивото на никотин което Ви удовлетворява и как изпарявате.

    


   Изпарявайте със здраве!

    

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари